Studenternes store dag

Snart er det igen sæson for ⓘ ferie, charterrejser og hvad ved jeg. Ferietiden ER noget ganske særligt. Men før den starter, er der lige en anden og efterhånden helt traditionel ting, der skaber glæde overalt i landet: Dimissionerne og den efterfølgende eksamenskørsel. Og gadebilledet bliver da pyntet i smukke gamle Danmark, når glade studenter og ikke mindst studiner fester på gader og stræder med deres studenterkørsel 🙂

Studenterkørsel med ekstra sjov

Engang var det hestevogne (og det er det såmænd stadig nogle steder), men i dag handler det i høj grad om at have anderledes og originale køretøjer. Her er det næsten kun fantasien (og lovgivningen selvfølgelig), der sætter grænserne.

Et af de mest originale og underholdende tiltag, vi har set til nu, er det, som Studenter-Kompagniet på Sjælland har: Gamle tyske militærlastbiler!

Og ikke nok med det ret bad-ass udseende: De er udstyrede med vilde musikanlæg på 2.000 watt og alt til faget hørende!

Sikkerhed er altså vigtig

Det SKAL være sjovt, og det skal helst foregå med et minimum af “forældregeneration” involveret – men omvendt er det altså også faktuel, at der sker grimme uheld, når der benyttes mindre professionelle leverandører af studenterkørsel. Derfor er det en ekstra sikkerhed for alle, at chaufførerne hos Studenter-Kompagniet er reddere, brandmænd eller politibetjente. Så er der styr på fornuften – uden at det går ud over det sjove. For tag ikke fejl: Redningsfolk og pansere forstår at feste – og at passe på alle involverede uden at slå skår i feststemningen!

Som de siger det: “Du klarer huen – vi klarer turen!”

Desværre for jyder og fynboer er der ikke p.t. mulighed for, at firmaet kan køre ture på Fyn og i Jylland, men hvem ved, om det kommer en dag? Indtil da må københavnske studenter glæde sig sammen med resten af sjællænderne over, at der er mulighed for at gøre den store dag med studenterkørsel ENDNU mere speciel 🙂