Københavnsk indretning

Det er en kedelig tirsdag formiddag. Vi kan ikke arbejde. Det øsregner, og vi arbejder ikke i regnvejr. Det kan ikke betale sig for bygherren, at vi gør det. Det betyder bare, at jeg mister en dags lønning. Men sådan er det. Vi ved det. Og derfor har vi også en god timeløn. Men alligevel. Jeg kunne jo godt bruge pengene. Nu må jeg så vente med at tjene dem, indtil jeg kan komme på arbejde igen.

Mange penge

Og jeg skal bruge mange penge. Hvorfor? Fordi jeg er ved at beslutte mig for, at hele min lejlighed skal renoveres. Jeg kan lave en del af arbejdet selv. Men der er enkelte ting, som jeg skal have hjælp til. Fx så kan jeg sagtens selv mure en vaskesøjle op ude i badeværelset. Og det har jeg besluttet, at jeg skal. Det vil være fedt at spare noget plads ved at kunne sætte tørretumbleren oven på vaskemaskinen – eller omvendt.

Indretning af et badeværelse

Mit problem her er bare, at jeg ikke helt ved, hvor jeg skal mure søjlen op. Jeg er ikke god til det her med indretning af badeværelse. Min kone har en del idéer, men de bliver en gang imellem for vilde. Eller ekstravagante. Jeg vil ikke bruge unødvendigt mange penge på det. Vi får brug for at få råd fra både en elektriker og en blikkenslager før end jeg kan mure søjlen op. Men inden jeg ringer op til nogle af kammeraterne nede fra byggepladsen, så vil jeg da godt lige selv kunne give dem en idé om, hvad min tanke er om indretningen i badeværelset. Ellers kan de jo ikke give mig tips eller gode råd.

Nye badeværelser i klemte København

Jeg bruger derfor min kedelige tirsdag formiddag på at se på billeder på Google. Jeg har bare googlet ”Nyt badeværelse København”, og så er der kommet mange billeder frem. Mange af dem kommer fra artikler i dameblade: ”Se de riges badeværelser”, ”Sådan bor en eller anden kendis”. Tak, masser af inspiration. Og ja, man kan da godt få sig nogle gode idéer. Men der er grænser for, hvor mange penge jeg vil lægge i et badeværelse. For at min kone ikke skal se, hvad jeg laver, har jeg en ekstra fane åben i min browser. Den viser billeder af murerværktøj.

Hvis hun kommer forbi, kan jeg hurtigt skifte over til den, så hun ikke kommer og ser med på billederne af nye badeværelser. Det ville være forfærdeligt. Hun bliver jo så entusiastisk, at det bliver meget svært for mig at argumentere for, hvorfor der ikke skal indbygges hylder i en af vaskesøjlens vægge. Det har efter min mening noget med hygiejne at gøre og ikke med indretning. Det er nemt at blive fristet til at lave små hylder i sådan en fritstående væg. Men bliver de krukker med creme, eller bøtter med forskellige salver og hårprodukter taget ned fra de hylder, når badeværelset rengøres? Det kan jeg faktisk ikke sige. Jeg tror det faktisk ikke. Måske et par gange om året. Man kan jo ofte se ringe efter bøtterne på fliserne, har jeg lagt mærke til.