Skunk isolering

Skunk og kuldebroer

Min første tanke, da jeg hørte ordet skunk, var slangudtrykket for et stinkdyr. Men en skunk er faktisk også noget ganske andet 🙂 Skunken er det hulrum, der dannes ved, at der er sat en lodret væg på ca. 50-100 cm op, som går fra taget/skråvæggen ned til gulvet.

Det er bagved denne skunkvæg og ud mod taget, at selve skunken er. Og alt det kom på tale, fordi en ekspert fortalte mig, at min skunk isolering var i dårlig forfatning, sagde isolatøren fra Bedste-varmepumpe.dk. Den opdagelse medførte så en række andre opdagelser, og det er jo ofte sådan, det går, når man begynder at kradse lidt i overfladen som husejer…

Isolering handler om mere end varme

Det var folk fra firmaet Viking ⓘ Isolering på Sjælland, der var ude for at inspicere det hus, jeg havde købt blot 6 måneder forinden. Jeg havde bedt dem komme, da en af mine venner har brugt dem og var yderst tilfreds med deres arbejde. Egentlig forventede jeg ikke, at der ville være så meget at komme efter, for tilstandsrapporten sagde ikke rigtig noget. Jeg skulle senere erfare, at de rapporter er meget lidt grundige.

Nå – men ejeren og en medhjælper kravlede rundt på loftet, ude i skunken (som jeg ikke anede var navnet på det rum i siderne af huset) og også nede i kælderen. De brugte noget termografiudstyr – og så nogle følere af en eller anden slags.

Meldingen var klar fra dem: Ikke blot manglede der isolering nogle steder – men der var også fejl i den isolering, der var. Den slags kan give kuldebroer, der fører til fugt. Og fugt fører til svamp og råd. Damn!

Et godt tilbud på efterisolering

Viking Isolering gav os et rigtig godt tilbud på efterisolering og reparation af den eksisterende isolering. Og så fortalte de os om et miljøvenligt isoleringsmateriale, og det var nok det, der gjorde udslaget for min kone, der med rette (og i kærlighed) kan betegnes som lidt af en urtetosse 🙂 Hun går gerne langt for at sikre miljøvenlige materialer. Og det viste sig, at papiruld til isolering faktisk er neæsten rent genbrugsmateriale, og så er det fugttransporterende, så dampspærre nogle gange helt kan undgås. Læs om det her: https://www.viking-isolering.dk/papiruld/

Vi fik det hele ordnet, og udover en besparelse på varmeregningen oplever vi faktisk også en forbedring i indeklimaet. Det havde vi egentlig ikke regnet med – men det er helt tydeligt for os begge.

Reference: Bedste Varmpepumpe DK