Danmark

Vores fantastiske land – Danmark – er vokset gennem mange hundrede år. Siden her er en hyldest til alt det danske. Men hvor stammer vi fra? Og hvorfor hedder landet egentlig Danmark? Lad os se, hvad Wikipedia kan fortælle os om den sag:

Allerede den græske historieskriver Prokopius nævnte et folk i nord, der kaldtes “Danoi”. På oldnordisk “danir”. Betydningen af ordet menes at være noget i retning af “fladlandsbeboerne”, da ordet “daner” sandsynligvis er en afledning fra det indoeuropæiske “dhen”, der har betydningen ‘flade, fladt bræt’.

“Mark” blev på oldhøjtysk og oldengelsk brugt i betydningen “grænseland”. Ordet Danmark havde altså i virkeligheden betydningen “fladlandsbeboernes grænseland” og var kun indskrænket til at betegne det område, vi i dag kalder Slesvig, da dette var danernes grænseland til tyskerne i syd. Senere blev dette så udbredt til at være hele områdets landenavn.

Populært siges det, at ordet “Danmark” første gang nævnes på Jellingestenen fra omkring år 985, men iflg. flere kilder nævnes Danmark både i den oldengelske krønike Orosius fra ca. år 890 hvor nordmanden Ottar nævner Danmark (Denemearc), og i den østfrankiske krønike Regino af Prüm fra starten af 900-tallet.

Tag selv et kig på, hvad Wikipedia siger om Danmark. Og husk, at det mest danske næsten må være ferie i et sommerhus.

Danskerne rejser også på ferie i udlandet, og det er de faktisk ret gode til. De er også rigtigt gode til f.eks. søgemaskineoptimering, hvor det handler om at få sider til at blive set i søgemaskinerne.