Hest og cykel!

Vores store pige skal have en hest. Det er en konfirmationsgave. Men hun er fuldkommen hestegal, har plaget om af få én i årevis. Nu er det så på tide, at hun får den. Vi har lovet hende, at hun får en hest, når hun bliver konfirmeret. Vi mener, at det er et ansvar, hun godt kan tage nu. Vi har købt en rolig 10-årig hest, som hun kender. Rideskolen har hjulpet os med at finde den, og de vil hjælpe os med alt papirarbejdet og dyrlæge mv. Vi har også aftalt prisen for opstaldning og undervisning.

Hvad giver vi den lille i gave?

Men vi får et stort problem. Vores lille 5-årige pige bliver syg af misundelse. Hun er for lille til at ride endnu, synes vi, men hun er lige så vild med heste som vores store. De kan sidde i timevis og se videoer med heste og ridning.
Jeg har derfor besluttet, at vores lille datter skal have en ponycykel. Det er sådan en slags løbecykel til børn, som bevæger sig via en drivebevægelse barnet, laver. Jeg håber, det kan tage lidt af misundelsen, indtil hun bliver stor nok til at kunne begynde at gå til ridning. Rideskolen siger, at barnet helst skal være 6 – 7 år gammel. Så er de store nok til at kunne koncentrere sig om undervisningen i 25 – 30 minutter. Og deres balance skulle på det tidspunkt være udviklet tilstrækkeligt. Men et år er lang tid at vente for min lille pige.

En børnecykel eller løbecykel!

Da jeg så, at man kan få den slags børnecykler, blev jeg rigtig glad. Jeg fortæller hende, at hun kan tyvstarte lidt på rideundervisningen, fordi den der drivebevægelse er næsten den samme, man bruger på en hest, når den skal gå frem.
Det var et rent tilfælde, at jeg fandt ud af, at man kan købe den slags cykler. De kaldes ligefrem for ponycykler. De har form som en lille hest, men der er hjul på deres hove.

Da jeg viste min store pige en ponycykel fnyste hun, da hun så sitet. Der var én, hvor de skrev, at ponycyklen havde manke: ”Det hedder det altså ikke. Det hedder mán. Manken er den knogle, der forbinder rygsøjlen og halshvirvlerne og når ned til skulderen”. ”Ok, det var ikke det, jeg spurgte dig om. Jeg spurgte dig, om du synes, det er en god idé, at din lillesøster får sådan en ponycykel”. Det synes hun, at det er. ”Hvis den ikke larmer, og hvis min hest ikke bliver skræmt af den, så kan vi ride små ture sammen. Jeg på min hest og lillesøster på sin ponycykel”. Hun er sød – min store pige. Så jeg håber, at min lille pige vil stille sig tilfreds med en ponycykel, indtil hun kan starte på at ride på rigtige heste eller ponyer. Og jeg håber sandelig, at de kan få nogle rideture sammen. Lige nu sidder jeg så med et dilemma: Skal jeg vælge en ponycykel, der ligner en rigtig hest, eller skal det være en zebra eller en enhjørning? Tror, jeg går efter hesten med manke.