woman in blue spaghetti strap top sitting on brown wooden log

Børn med ADHD

Hvis du er et uroligt menneske, som måske har lidt svært ved at sidde stille og koncentrere sig i lang tid, så kan det være, at du måske får lidt problemer på jobbet. Du behøver ikke at have ADHD for at blive karakteriseret som sådan. Mange mennesker har en tendens til at dømme andre alt for tidligt. Men måske har de ADHD? Du har måske småproblemer med at holde koncentrationen. Betyder det, at du ikke kan fungere på en arbejdsplads? Nej. Der er hjælpemidler, som kan hjælpe dig med at kontrollere din uro. Og de kan faktisk også hjælpe dig til at kunne koncentrere dig i længere tid, end du tror.

Stole til ADHD

Nej, jeg taler ikke om medicin. Jeg taler om særlige ADHD stole som disse. En ADHD stol er en særlig stol, som har et indbygget vippesystem, som bevirker, at den halvdel af din hjerne, som får dig til at blive urolig, bliver ’beroliget», så du selv ikke bliver urolig. Dermed fungerer begge hjernehalvdele i bedre harmoni. Og derved kan du bedre koncentrere dig. Lidt ligesom, når du tegner og samtidigt lytter til en podcast. Har du ikke oplevet, at det hjælper dig, når du er urolig? Altså at du aktiverer både den højre og venstre hjernehalvdel samtidigt. Det er det en ADHD stol kan hjælpe dig med. I og med at den vipper i forskellige mønstre, er der noget, som din hjerne skal koncentrere sig om: Nemlig at du holder balancen. Det betyder, at den hjernehalvdel ikke for overtaget og dermed forstyrrer din koncentrationsevne. Ja, det er mærkeligt, hvordan hjerne fungerer. Men det er faktisk videnskabeligt bevist, at en ADHD stol giver mennesker, der har en diagnose med ADHD, muligheden for at kunne fungere endnu bedre på en arbejdsplads.

Voksne med ADHD på arbejde

Derfor er det underligt, at der ikke er flere arbejdspladser i de store byer, som investerer i ADHD stole. Det er jo, sådan at flere og flere mennesker, der bor i storbyerne, får stillet en diagnose med ADHD. Mennesker, der har ADHD, er som regel meget kloge mennesker. Og de er ofte meget fokuserede, når det, de beskæftiger sig med, er noget, de brænder for. At deres indsats og evner skal saboteres, af at de ikke har et møbel på deres arbejdsplads, som kan hjælpe dem, er en skam. Og et tab for deres arbejdsplads. Det betyder nemlig, at en del timer, der kunne være blevet brugt effektivt, går tabt, fordi den person, der har ADHD simpelthen, ikke kan koncentrere sig om sit job.

Så et opråb til alle organisationer og virksomheder: Brug lidt ekstra penge på at købe en ADHD stol til det menneske, der har brug for sådan en stol. Det kan betale sig. Investeringen går ikke tabt. Tværtimod: I får pengene tilbage i form af mere effektivt udført arbejde – og til tider også i form af nye idéer, som kan give endnu mere værdi til virksomheden. Og ikke nok med det: I får også en gladere medarbejder. Tro ikke, at han eller hun ikke ved, at det er forstyrrende, når han eller hun mister koncentrationsevnen.