Hvad er en teaterefterskole?

Jeg så det her opslag på skolen i dag. Det handlede om, at man kan komme på en skole og spille teater. Der stod: ”Efterskole 9. klasse” og så var der nogle fede billeder fra en forestilling, som den bestemte skole havde lavet. Det var en plakat fra en teater efterskole: https://naae.dk/linjefag/teater-og-drama/ Det så ret professionelt ud.

Væk fra folkeskolen

Siden jeg kom i 8 klasse her sidste august, har jeg tænkt meget på, at jeg egentlig gerne vil væk herfra folkeskolen. Bøger er bare ikke lige mig. Jeg orker ikke at læse alt det, vi skal igennem og alle de opgaver, vi skal lave. Selv om det egentlig ikke generer mig at lave opgaverne i gruppearbejde, så er det altid mig, der kommer til at skulle skrive hele opgaven. De andre glider ligesom af og for på en eller anden måde skubbet alt arbejdet over på mig. Det er uretfærdigt. Så jeg har talt med vores klasselærer om det. Hun er ikke meget, for at jeg laver opgaverne alene. Det handler om, at I skal lære at være et team.

Det kan jeg godt forstå, men når de andre nu ikke gider mig, så gider jeg ikke at lave arbejdet for dem. Sådan er det.
Jeg har talt med mine forældre om det. De synes, at jeg skal være tålmodig og bare passe min skole. De siger, at lærerne er glade for det, jeg laver, og at jeg ikke har nogen problemer. Men det er et problem at føle, at man bliver udnyttet af klassekammeraterne. Et stort problem!

Ud af skolen nu

Nu vil jeg derfor gerne have lov til at komme ud af skolen her, når skolen slutter i juni. Jeg vil gerne på teater efterskole, så jeg kan få fred fra bøgerne og opgaverne. Jeg har læst, at man også skal gå i ’almindelig’ skole for de fag, som man skal have eksamen i, selvom man er på efterskole. Så det er ok. Hvis det kun er dansk og matematik, er det ikke et problem. Jeg ved, jeg er god til matematik, og dansk kan jeg vel godt klare. Bare der ikke skal skrives for mange stile. Det hader jeg.
Men jeg kan godt lide at spille teater. Det var sjovt at være med til sidste år, da vi satte en forestilling op. Dengang havde jeg ikke en stor rolle, men jeg kunne godt lide at stå på scenen. Det var faktisk også sjovt til prøverne, hvor vi analyserede stykket, som vi skulle sætte op. Der kom, ligesom mange andre vinkler ind på forskellige problemstillinger, vi arbejdede med i det teaterstykke.

Så nu vil jeg forsøge at forklare mine forældre, at jeg vil ud af skolen til sommer – og starte på efterskole efter sommerferien. Det håber jeg, de vil gå med til. De ved godt, at jeg føler mig udnyttet, og de ved også godt, at jeg har forsøgt at være tålmodig. Og de ved også godt, at det er svært for mig. Måske skal jeg snakke med en vejleder om det først? Måske kan han hjælpe mig, så mine forældre ikke afviser idéen.