Gode kurser i Lean

Har du interesse for at effektivisere de forskellige processer i en virksomhed eller stor organisation, så kan det være, at du skulle kigge på mulighederne, et Lean kursus kan give. Lean er nemlig en filosofi, som flere og flere virksomheder benytter sig af. Det er der mange gode grunde til.

Ofte er virksomheden drevet frem til at bruge Lean, fordi den oplever, at konkurrencen bliver hårdere og hårdere. De vil altså effektivisere, så de kan forbedre deres konkurrencedygtighed. Det kan Lean hjælpe dem med.
I nogle tilfælde drives virksomheden frem til at indføre Lean, fordi de simpelthen vil være de bedste. Det kan Lean også hjælpe dem med.

Lean er vejen

Uanset hvilken motivation der ligger bagved, så er Lean en spændende måde at drive virksomhed med. Metoden involverer i bedste tilfælde alle medarbejdere. Det er i bund og grund hensigten med Lean. Alle medvirker.

Der findes mange gode Lean kurser, man kan deltage i. Nogle henvender sig til almindelige, nysgerrige mennesker, andre henvender sig til folk, der har lidt eller meget kendskab til Lean. Som regel beskriver hver udbyder kursernes indhold, så det er muligt for dig at se præcist om, det er relevant for dig.

Fælles, for mange udbydere af Lean kurserne er, at de bruger japanske betegnelser for nogle af de kurser, de afholder.
Det hænger sammen med at Lean begrebet stammer fra Japan. Nærmere betegnet, så stammer det fra Toyota, som begyndte at arbejde med at effektivisere nogle af produktionsprocesserne allerede tilbage i 1950’erne. De effektiviseringer, de indførte, blev baseret på, at virksomhedens medarbejdere skulle medvirke til at forbedre produktionsprocessen.
Effektivisering går i korthed ud på, at alle gnidninger og alt spild bliver skåret væk fra produktionsprocessen, så, fx levering af et produkt eller en ydelse kan ske hurtigere. Det handler i bund og grund om, at kunden skal være tilfreds.

Vælg det rette kursus

Når du eventuelt vil i gang med Lean, så vær opmærksom på, at det er muligt at få et Lean kursus, som blot introducerer dig til begrebet. Men du kan oftest få andre og mere specialiserede Lean kurser, som målrettes lige til dit behov. Det kan fx være, at der skal ryddes op i ledelsesprocessen, det kan også være, I skal blive bedre til at analysere problemer for derefter at kunne formulere problemerne, så løsningen bliver nemmere at se.

Mange udbydere tilbyder også målrettet uddannelse, så du kan rådgive om Lean. Det kan være, du arbejder i en stor organisation, som har brug for at indføre Lean, og derfor ser, at det kan være nyttigt for den at uddanne en intern Lean konsulent. Det er en lidt længere uddannelse, men kan være det mest effektive for virksomheden.

Gennemfører du en uddannelse som Lean konsulent, har du også mulighed for at arbejde som ekstern rådgiver. Mange virksomheder har nemlig ikke brug for en intern konsulent, men kan klare opgaven med ekstern rådgivning.

Lean kurserne, du kan finde, er ofte modulopbyggede, så du ikke behøver at følge et langt forløb i et stræk. Du har mulighed for at følge dem i det tempo, som passer dig bedst.