22/06/2024

Skuffet paa bryllupsnatten?

Det går ofte noget vildt for sig, når der skal holdes polterabend. For år tilbage var det vistnok kun brudgommen, vennerne holdt polterabend for. Og dengang var det som regel bare en almindelig druktur, der skulle minde den kommende brudgom om, at nu var det frie og sorgløse liv med vennerne snart fortid. Sådan er det langt fra længere. Den kommende brud fester skam også igennem – og ofte med en masse ret frække stykker legetøj, som den slags du finder her: https://www.funtoys.dk/

I de senere år er der så sat yderligere krydderi på disse polterabender. Nu skal der tit bizar udklædning til, mere eller mindre ydmygende oplevelser for den stakkels gom, der tit oplever hele seancens start som en renlivet bortførelse. Og drikkeriet hører vel fortsat med i billedet. Der er normalt ikke mange af deltagerne i sådan en polterabend, der er i stand til at passe deres arbejde dagen efter.

Hvad betyder polterabend egentlig?

Slår man ordet polterabend op i et leksikon, får man den forklaring, at det betyder “mandfolkegilde for en brudgom aftenen før brylluppet”. Direkte oversat fra tysk betyder ordet polterabend egentlig “bulderaften”, og det hentyder til en gammel skik, der gik ud på at knuse porcelæn, som brudeparret så skulle feje op dagen efter.

I ligeberettigelsens hellige navn har vi så de senere år oplevet, at der også holdes polterabend for den kommende brud. Her går det normalt ikke så vildt for sig rent fysisk, men på det seneste er det blevet meget populært, at venindeflokken får besøg af en forhandler af sexlegetøj, som bliver fremvist – og sat til salg – i alle afskygninger. Ikke sjældent køber bruden flittigt ind – forventer hun mon at blive skuffet på bryllupsnatten?

Klunker uden hår

En af de ting, der kan skuffe ethvert fruentimmer, er klunker med hår på. Det er bare så 1970’erne-agtigt, at det næsten ikke er til at holde ud. Heldigvis er der nu alternativer til at sætte det skarpe barberblad tæt på kronjuvelerne med deraf følgende knopper: Klunkevoks!

For enhver mand, der har prøvet kræfter med almindelig barbering på kuglerne, er klunke voks en gave. Simpelthen!