Gardiner

Da vores datter for nogle måneder siden fortalte, at hun og hendes kæreste gennem de seneste tre år havde besluttet at gifte sig, var det nemt nok for os at finde på en bryllupsgave til det unge par. De havde nemlig samtidig købt et hus, og det var vist i nogen grad huskøbet, der fik dem til at tage beslutningen om at gifte sig.

Når et ungt par flytter fra en lejet lejlighed til eget hus, er der helt naturligt en masse ting, de mangler, så derfor var det jo ikke noget problem at finde på en bryllupsgave. Min kone foreslog med det samme, at vi skulle give dem gardiner til hele huset i bryllupsgave, og selv om jeg da godt kunne tænke, at det ville være en temmelig dyr bryllupsgave, så gik jeg med på ideen.

Min kone og jeg var så enige om, at vi var nødt til fortælle de unge mennesker, hvad vi ville give dem i gave, for selvfølgelig skulle de selv vælge de gardiner, de kunne tænke sig. De blev ovenud glade, da vi afslørede vores plan for dem, for de var jo godt klar over, at det ville løbe op i formentlig mindst 20.000 kroner at forsyne deres kommende hus med gardiner.

Det var min kone, der var initiativtager til projektet, så jeg valgte at lade hende styre slagets gang. Hun var ikke i tvivl om, at det ville være nemmest at bestille gardinerne hos et firma, der hedder Gardinbussen, for det firma havde hendes gode veninde og kollega for ikke så længe siden benyttet sig af, og hun var i hvert fald vildt begejstret for den service, de havde fået hos det firma.

Og jeg skal da lige love for, at det var en nem måde at købe gardiner på. Min kone fandt frem til firmaets hjemmeside og ringede derefter til dem for at aftale et tidspunkt, hvor både hun, vores datter og svigersøn kunne mødes ude i de unges nye hus for at se på udvalget af gardiner og få taget mål til dem.

Selv om jeg som sagt holdt mig diskret i baggrunden i det her projekt, tog jeg alligevel med ud til huset på det aftalte tidspunkt, og det blev en rigtig god oplevelse. Manden fra gardinfirmaet var en særdeles serviceminded fyr, og det var mit indtryk, at han også var meget kompetent. Han havde et pænt stort udvalg af vareprøver med i sin store kassevarevogn, og han gav en virkelig god vejledning i de forskellige typer gardiner.

Vores datter og svigersøn var ikke længe om at bestemme sig til, hvilke typer af gardiner, der skulle opsættes i de forskellige rum, og gardinmanden målte samtlige vinduer op og noterede omhyggeligt, hvilke typer gardiner, der skulle bruges til de respektive vinduer.

Og jeg skal da love for, at de er hurtige i det firma, for allerede fem hverdage senere ringede de til vores datter og fortalte, at gardinerne var færdige, og så kom de dagen efter og monterede dem. Til min glæde viste det sig, at det hele var noget billigere, end jeg havde frygtet.