Ferien planlægges online

Planlægning af flere ferier

Du sidder med din IPad i hænderne – nede på den lille taverna, som er det eneste sted, hvor du har adgang til gratis WIFI. Du læser om helt vilde forhold med skovbrande forskellige steder i Sydeuropa. Du læser om evakueringer. Det er skræmmende. Du priser dig heldig, fordi du ikke er i nærheden af de brændende områder. Men tankerne om de forfærdelige oplevelser, som turisterne dér, har haft eller er udsat for, har fået dig til at tænke lidt nærmere over det her med at holde en – næsten obligatorisk – sommerferie i Syden.

Nødvendigt?

Dine tanker går bl.a. ud på, at det i virkeligheden slet ikke er nødvendigt at tage på sommerferie til Italien eller Grækenland, når der er højsæson – dvs. i juli og august. Faktisk, så går din tanke så langt, at det muligvis vil være meget billigere og bedre, at planlægge familiens udlandsrejse, så den sker om efteråret eller vinteren. Der findes jo mange badelande ude i Europa, som kan give dig og din familie en perfekt badeferie – og en følelse af, at du faktisk opholder dig på en strand.

Skiferie i Norge for eksempel

Det er måske også mere fornuftigt at planlægge ferien om vinteren – En skiferie i Norge behøver da ikke kun at handle om at løbe langrend. Den kan indeholde aktiviteter, der handler om at køre i hundeslæde – eller vandre i fjeldet. Det er der jo rigtigt mange nordmænd, der virkeligt holder af. Ja, en skiferie til Hafjell, som I var på for et par år siden, var rigtig skøn. I boede i en skøn ferielejlighed.

Du scroller væk fra de triste artikler om skovbrande, folk, der har mistet deres huse, ulykke og katastrofer. Vil ikke tænke på det længere. Så er det meget sjovere at kigge efter en ferie til et badeland – et eller andet sted i Danmark – eller i det mindste indenfor en rimelig kort køreafstand i det nordlige Europa. Du starter derfor en simpel søgning ”Hvad er et badeland?” Resultaterne, du får frem, henviser til forskellige portaler og badelandes hjemmesider.

Lidt forvirrende – men du finder en artikel, der fortæller dig, at et badeland ofte tilbyder både ferieboliger, forskellige pools med mange faciliteter. Der vil være mange forskellige aktiviteter for børn. Nogle tilbyder spa og særlige kurser – oftest relateret til vandsport. Spændende at læse om. Egentlig troede du, at et badeland bare var en forstørret swimmingpool med rutsjebaner. Men nej. Der er butikker, restauranter og underholdning om eftermiddagen eller aftenen.

Bornholm er undervurderet som feriemål

Du begynder derfor at kigge mere specifikt efter badelande i Danmark. Der er et par stykker. Men vil familien værdsætte at komme på efterårsferie i et badeland i Jylland. Det er du ikke helt sikker på. Vil det derfor være mere tiltrækkende at besøge et badeland i Belgien? Eller skal vi kigge på Bornholm? Du klikker på må og få ind på de belgiske badelande, du har fundet. Du kan se at det ikke bliver et problem med logi. De har alle ret flotte ferieboliger. Selvom prisen ved første blik ser lidt pebret ud, så opdager du hurtigt, at prisen gælder for de 4 nætter, som du bad om, da du lavede din søgning.