Solafskærmning

Solafskærmning til firmaer

Det er en vidunderlig dag. Solen skinner. Her er lunt. Faktisk blev du nødt til at lyne din jakke op, fordi du kom til at svede under cykelturen til arbejde i morges. Skønt. På kontoret var der da også en god stemning. Alle var glade, over at solen endelig velsigner os med sin tilstedeværelse. Fedt. På et tidspunkt i løbet af dagen var du dog nødt til at trække gardinerne lidt for. Der kom lige det der skarpe lys, som bevirkede, at du bare ikke kunne se, hvad din skærm viste. Gardiner kan være en god redning, når der bare skal produceres. Du tænkte ikke så meget over det. Det var sådan en helt automatisk bevægelse, at du trak gardinerne lidt for. Du mørkelagde jo ikke kontoret.

Er gardiner effektive?

Men er gardiner en god form for solafskærmning? Egentlig ikke og måske ja. Egentlig ikke, fordi de ofte er lavet af stof. Det kan medføre ret store mængder støv, som mange er allergiske overfor. Det er dog muligt at få gardiner, som er lavet af støvafvisende materialer, og som også er nemme at holde rene. Det kræver bare lidt indsats for at finde dem.

Som solafskærmning til vinduer kan man også anvende persienner eller rullegardiner på et kontor. Rullegardiner er måske lidt drastiske. De kan mørklægge et rum på kort tid. Det kan være en fordel på de dage, hvor der også er rigtigt varmt. Persienner kan være lidt mere fleksible, fordi de ofte kan indstilles, så der ikke kommer for skarpt lys ind i rummet, uden at det bliver mørklagt. Både gardiner og persienner er gode løsninger til solafskærmning. De kan styres indefra. Og det kan være en fordel. Men sommetider er der brug for lidt mere afskærmning, end hvad en persienne eller et gardin kan tilbyde.

Markiser kan hjælpe

En markise kan være en løsning. Det er dog en udvendig løsning, og det kræver lidt mere at få sat markiser op. Markiser kan rulles op og ned, og dermed kan du regulere, hvor meget lys der kommer ind ad vinduerne. De kræver dog, at de bliver sat udvendigt på vinduet. Nogle markiser styres manuelt udefra. Dvs. at medarbejderne skal åbne vinduet for at kunne rulle markisen op eller ned. Andre kan styres indefra via sensorer. Det er derfor en rigtig god løsning til de kontorer, hvor det ikke er muligt at åbne vinduerne.

Vigtigt for arbejdsmiljøet

God solafskærmning er dog en vigtig parameter i vores arbejdsliv. Ligesom godt arbejdsmiljø er det. Og hvis vi ikke har gode gardiner eller persienner, så skal vi gøre noget ved det. Intet er mere hindrende for effektiviteten end en gruppe kollegaer, der ikke kan koncentrere sig, fordi de bliver blændet af solens lys, når de arbejder, eller simpelthen kommer til at svede, fordi solen steger ind igennem vinduesruderne. Så når du næste gang, er på kontoret, og bare trækker gardinerne for, fordi det har du bare vænnet dig til, så overvej, om du gør det rigtige for kontoret ved ikke at nævne, at det kan blive et problem til sommer. Ok, I har måske ikke tænkt over det før. Men det er vigtigt at gøre noget, ved at solen skinner ind og steger os nu. Tal med et firma, der er specialiseret i den slags – for eksempel A10 i Kolding.