Frederiksberg, København

Mit barndomshjem ligger på Frederiksberg. Vi, mine forældre og jeg boede i en stor lejlighed derude. Men da jeg voksede op og flyttede hjemmefra, flyttede mine forældre ud i et lille, bitte hus ude på landet. Jeg flyttede ud på Amager. Det er et rart sted. Og man siger, at amagerkanere ikke flytter derfra. Men det gør de altså. Efter godt 10 år på Amager følte jeg mig som en amagerkaner, men alligevel besluttede jeg at flytte tilbage til Frederiksberg. Ok, så kan man sige, at jeg ikke var ægte amagerkaner. Jeg fandt derfor en god og rimelig lejlighed på Frederiksberg. Faktisk ikke så langt fra mit barndomshjem.

Masser at renovere

Der skulle laves en masse renovation i den, men i løbet af nogle måneder blev den virkelig flot. Med splinternye køkkenelementer og et funklende nyt badeværelse. Jeg flyttede ind for blot en måned siden. Og jeg er glad for at være tilbage. Nu var det sådan, at jeg stadig manglede at betale nogle penge til de håndværkere, der stod for renoveringen af badeværelset. Jeg havde lavet en aftale med dem om, at de ville få de penge, jeg skyldte dem for 2 uger siden. Og det har de også fået. Jeg har dog ikke fået den ekstra nøgle, som jeg gav dem tilbage. Det havde jeg ellers regnet med, at jeg ville, fordi det havde vi aftalt. En af håndværkerne ville komme forbi og aflevere den. Men han er ikke kommet forbi endnu. Og det bekymrer mig faktisk. Jeg kan ikke lide tanken om, at en eller anden, som jeg ikke kender, har nøgle til mit hjem. Jeg føler mig ikke tryg.

Professionel låsesmed

Derfor har jeg nu fundet en låsesmed på Frederiksberg. Én, der er kvalificeret til at sætte en ny sikkerhedslås i min hoveddør. Han skal også omkode låsen på døren til bagtrappen. Jeg forsøgte at ringe ham op flere gange, men han svarede ikke. Jeg fik sådan en besked om, at han vil ringe tilbage, fordi han er optaget af en opgave.

Det var lidt irriterende, at jeg ikke kunne få fat i ham. Jeg havde ellers fået at vide, at han er god til sit job. Det var min nabo, som fortalte mig om ham. Så i går besluttede jeg, at jeg ville ringe ham op hver halve time, indtil han svarer. Og jeg startede med at ringe op kl. 6 om morgenen. Jeg havde fri og kunne ringe lige så meget, jeg ville.

Han kommer i morgen

Jeg fik fat i ham ved 11-tiden. Ikke dårligt. Han har lovet at komme i morgen. Han forklarede mig, at han godt havde set, at jeg har ringet, men at hans tid har været knap. Derfor havde han ikke ringet tilbage. Jeg tænkte, at det er lidt mærkeligt, at han så ikke ændrer sin besked til folk, der ringer til ham. Han kunne sige, at han har travlt, og bede folk om at prøve at ringe op på et bestemt tidspunkt, eller bare et senere tidspunkt. Pyt, han kommer i morgen, og jeg får nye låse i mine døre.