En test ændrede alt

Historien om Jay (opdigtet navn) er historien om, hvordan misforståelser og elendig vejledning førte en ung mand ud i en situation, der var uhyggeligt tæt på at koste ham både uddannelse og kæreste. På det tidspunkt, hvor hans kærestes mor endelig greb og købte en narkotest på nettet i denne butik, var det fordi hendes datter var dage fra at forlade Jay. Hun var ganske enkelt kørt træt af hans dovenskab og ligegyldighed overfor verden. Historien her kan forhåbentlig skræmme andre fra at falde i samme fælde, som Jay faldt i.

Manglende testosteron = manglende appetit

Jay fik for 4 år siden konstateret, at hans krop nærmest ikke producerede testosteron, hvilket afstedkom et enorm vægttab (muskelmasse) og en ekstrem træthed og ligegyldighed. Han blev medicineret, men han brød sig ikke om at tage medicinen. Muligvis på grund af bivirkninger – muligvis fordi både Jay og hans kæreste ikke ligefrem er de skarpeste knive i skuffen, hvilket gør dem meget modtagelige for vandrehistorier. Jay holdt altså op med at tage medicinen, og samtidig begyndte han på at ryge hash i stadigt stigende omfang. Han bildte sig selv og allae andre ind, at kun ved at ryge hash kunne han få appetit til at spise.

Problemet var, at Jay ikke spiste – i hvert fald kun meget lidt. Hans heftige hashrygning gjorde ingen forskel, og hans mor, der er en opportunistisk blond bimbo, var nærmest ligeglad. Hun ville ikke indse, at Jay måske havde et problem – hun overøste ham med penge i stedet.

Hashrygningen afsløret

Da kærestens mor greb ind, skete det ved at købe en såkaldt hash test ( mere information her ), og det gjorde hun ikke for at kontrollere, for hun kendte allerede til hans enorme indtag af cannabis. Hun købte testen for at dokumentere for Jays mor, hvor galt det stod til.

Han tog testen – hårdt presset af sin kæreste – og da han havde taget den, kom hans mor. Sådan var det nemlig arrangeret, og nu var der ingen vej udenom: Der blev holdt en decideret intervention, og han brød sammen og tilstod, at han røg hash mange gange dagligt, at han ikke havde fået lægetjek af sit testosteron i årevis og at hans liv i øvrigt var ved at ryge ud med badevandet.

Endelig gik moderen ind i situationen, og han blev sendt på afvænning samtidig med at han indledte en ny behandling for sin manglende testosteron.