Teambuilding giver gode resultater

I dag er der meget få mennesker, som arbejder alene. I stedet indgår vi ofte i forskellige hold og grupper, som skal producere resultater sammen. Her kommer du ofte til at skulle arbejde med mange forskellige mennesker, som alle tilgår problemer forskelligt.

Netop denne udvikling kan ligge til grund for, hvorfor teambuilding er blevet så populært. Med denne form for samvær udføres forskellige øvelser for bedre at lære hinanden at kende i gruppen. Dette kan være mange forskellige ting – træstammer, som skal løftes eller æg, der skal overleve fald på tre meter. Alt dette har mange positive effekter, men hvad er de lige helt præcis?

Få bedre kommunikation med teambuilding

Når man laver teambuilding, så omhandler det ofte at kommunikere med sine medarbejdere. Dette sker ofte i lege og øvelser, hvor forskellige medarbejdere får bind for øjnene og skal udføre forskellige ting. Når du skal løbe stafet med en medarbejder ved at have jeres ben bundet sammen, så kommer I også til at blive bedre til at kommunikere.

Dette er rigtigt vigtigt – kommunikation bliver alt for ofte ignoreret på arbejdspladsen. Men gode evner til kommunikation, og en forståelse for, hvordan der skal kommunikeres, kan gøre svære opgaver lette. Med øvelser som disse, så kommer man nemlig til at forstå, hvor vigtigt måden, hvorpå man taler til hinanden, er. Med god kommunikation bliver arbejdsprojekterne lettere. Det bliver for eksempel nemmere at forklare, hvordan man gerne vil have en opgave udført eller hvilke krav, som bliver stillet til holdet. Det kan også gøre det nemmere at forklare de problemer, som man måtte have med en opgave.

Lær mere om dine medarbejdere

Det er ikke altid noget, som man tænker over, men der er en grund til, at man tit laver teambuilding, når hold sammensættes. Du har nemlig rig mulighed for at lære dine medarbejdere bedre at kende under disse øvelser. Når I skal bygge en beholder, som kan holde et æg helt, når det kastes fra tre meter, så finder man ud af meget.

Du lærer blandt andet, hvordan forskellige mennesker tilgår opgaverne. Nogle er meget metodiske, mens andre gerne vil prøve ting af og se, hvad virker. Dette kan gøre det lettere for jer at samarbejde senere. Du kan også se, hvad de føler er let og måske få en bedre idé om, hvor jeres styrker og svagheder findes.

Barrierer nedbrydes med teambuilding

Når I skal lave disse øvelser, som bliver det uformelt – det er sagens natur. Teambuilding er ikke noget, som skal foregå under strikse forhold. I stedet er det lig sport, og der skal være plads til at være lidt frie og fjollede.

Nymarksminde i Nordjylland har en lang række faciliteter, som er anvendelige til teambuilding øvelser

Dette er rigtigt godt, for det gør, at I som hold kommer til at nedbryde jeres barrierer overfor hinanden. Kender man ikke resten af teamet så godt, så er der her rig mulighed for at komme tættere på hinanden. Dette er en fordel, for det sociale liv i et team er rigtigt vigtigt. På denne måde kan I altså udføre jeres bedste arbejde nogensinde!