Solgt eller gratis?

Supplere hjemmehjælpen?

Jeg blev så ked af det, da jeg besøgte min mor i weekenden. Det er ikke hver dag, jeg ser hende, for der er 200 km. at køre hver vej. Når vi så ses, overnatter jeg på sofaen og hygger med at lave lidt god mad. I køkkenet og badeværelset kan jeg ikke undgå at lægge mærke til hvor ringe en daglig rengøring, der tilbydes af min mors hjemmehjælp. Det fik mig lige til igen at overveje at bestille privat rengøring til hende, for der var simpelthen for ulækkert og beskidt alle steder hjemme hos hende.

Jeg er meget i mod at være tvunget til at bestille privat rengøring til min mor. Den rengøring, kommunen tilbyder de ældre, burde være nok. Men det er det tydeligvis ikke.

Der var for eksempel ulækkert klistret på køkkenbordet og gulvet. Også selvom hjemmehjælpen lige havde været der. Det er ikke en tidskrævende opgave at vaske gulv eller køkkenborde af. Det burde være en selvfølge for hjemmehjælpen, at den slags rengøring er i orden. Det kan da ikke være meningen, at min mor selv skal betale en privat rengøring, for at kunne være bekendt at have gæster.

Jeg blev ked af det i denne weekend, igen, over den lave rengøringsstandard. Vi kan ikke være bekendt at tilbyde vores ældre sådan nogle forhold. Ældre mennesker, der hele deres liv har knoklet med at skure og skrubbe gulve for at bo rent og pænt, skal nu åbenbart bruge deres folkepension på at købe rengøring privat, fordi kommunal rengøringshjælp nu er skåret ned til et minimum.

Det gør ondt at se min mor være flov og ked af den manglende rengøring. Hun har ikke råd til selv at betale for privat rengøring, og det har jeg egentlig heller ikke. Jeg bliver vred over, at det skal være nødvendigt, for at hun kan bo rent og pænt.

Grundig rengøring har altid betydet meget for min mor, uden at hun har været fanatisk. Et nyvasket gulv, afvaskede borde og afvaskning af toilet og badeværelse har hun altid sat en ære i at have. Nu skal hun – eller jeg – finde pengene til privat rengøring selv, for at hun ikke skal leve i en svinesti på sine gamle dage.

Det, jeg er mest bange for er faktisk, at hun på trods af sine 84 år selv begynder at gøre rent i desperation over, hvor beskidt hun bor. Hun har slet ikke kræfterne til det, men endnu værre er det, hvis hun falder på et vådt gulv og brækker benet, hoften eller en arm. Hun er ikke så godt gående og har en dårlig balance. Derfor vælger jeg nok at betale for en privat rengøring til hende.

Det behøver forhåbentlig ikke være så dyrt, og jeg ved jo, det er professionelle, der udfører deres job effektivt og derfor når en hel masse på kort tid. Det er i hvert fald det, jeg hører fra venner og kolleger, der også har været nødt til at købe privat rengøring til deres ældre familiemedlemmer. Vi er SÅ glade for Aarhus Rengøringsselskab!

De anbefaler mig at gøre det, for de har selv oplevet, at det er en stor lettelse at købe privat rengøring. Dels er de ældre blevet meget gladere, og dels er besøgene hos dem blevet meget hyggeligere, fordi tiden ikke skal bruges på, at de pårørende føler, de bliver nødt til at gøre rent.