Juniorseng / Børneseng

Juniorseng eller børneseng?

Det er altså ikke nemt at blive forælder! Det er fantastisk, det er revolutionerende – og det er udfordrende. Vi står med så mange glæder – og med en lang række spørgsmål. Lad mig bare nævne et enkelt eksempel på de skismaer, vi møder som kommende forældre: Seng til den lille nye baby. Både min kæreste og jeg er jo erfarne internetshoppere, så det er helt naturligt for os at søge efter de bedste tilbud og gode priser på alt muligt til den lille nye. Det gælder også den helt nødvendige seng. Men hvad er det, vi skal købe? Juniorseng eller børneseng? Og hvad er forskellen?

Hvad er forskellen på en børneseng og en juniorseng?

Det var vores første store udfordring, og det gravede vi så lidt dybere i. Vi har fundet et godt eksempel på, hvad en børneseng er: http://www.hopogleg.dk/11-bornesenge-umadras

De kan for eksempel så således ud:

Hello Kitty børneseng

Sådan en børneseng måler 90 x 190 centimeter. OK så – men hvad er så målene på en juniorseng da? Vi fandt en tilsvarende Hello Kitty seng hos hopogleg.dk – men her vist som en juniorseng:

2015-07-21_11-27-04

Den måler så 77 x 145 centimeter i stedet, så den er altså mindre end børnesengen. Men hvis du nu kigger nærmere efter på billedet, kan du også se, at der faktisk er sådan nogle gærder oppe ved hovedenden af sengen, som uden tvivl er der for at forhindre, at den lille kan rulle ud af sengen.

Det giver jo ganske god mening, og det er vel en af de mere markante forskelle på en juniorseng og en børneseng, skulle jeg mene.

Juniorseng beskytter baby

Vi skal da helt klart starte med en juniorseng, og med de mål, den har, kan vores lille nye jo vokse endda en hel del, før der skal kigges efter en decideret børneseng, ikke? Og hvem ved – måske skal den nye juniorseng gå i arv til den næste baby i vores hjem? Vi har i hvert fald planer om at få mere end ét barn, så hvis vi nu køber en unisex (kønsneutral) juniorseng, kan vi jo nok få den til at holde til mindst et par stykker.

Hvilke type seng giver du til dit lille barn – juniorseng eller børneseng?