Når mor er ude

Åh nej, tænkte jeg, da min kone en dag fortalte, at hun er blevet beordret på et kursus i København, og kurset varer to hele uger. Men heldigvis kommer hun da hjem i weekenden mellem de to ugers kursus.

At jeg reagerede med betænkelighed hænger sammen med, at så står jeg alene med vores to børn, hvilket jeg bestemt ikke har noget imod.

Men jeg har det lidt svært ved at fastholde den diæt, som de begge to er på, fordi de er blevet alt for overvægtige. Min kone er streng med den diæt, og hun lægger en minutiøs madplan for hver uge, som bliver fuldt slavisk.

Og det er netop maden, jeg finder lidt anstrengende i det daglige, men jeg gør det selvfølgelig gerne for at bakke op om vores børns slankekur. Min kone har studeret en masse på nettet om madplaner til børn, så hun er sikker på, at hun gør det rigtige, og vi har da også allerede konstateret, at det virker, for begge børn har allerede tabt en del kilo.

Når moderen er ude af huset, er det nok ikke så usædvanligt, at farmand finder på at servere pizza eller burgere for børnene og sig selv, og det kunne jeg bestemt også godt tænke mig, men det er jeg afskåret fra, når mor nu skal væk i to uger.

Men det hjælper, at hun har udarbejdet planer for begge uger – også planer for, hvad børnene skal have med i deres madkasser i skole. Men jeg glæder mig altså til, at hun kommer hjem igen.