Bedste malerfirma i Viborg

Det er jo altid dejligt, hvis man kan spare nogle penge, men man skal i nogle tilfælde passe godt på, at en forventet besparelse ikke pludselig bliver forvandlet til en merudgift. For hvis man er så uheldig, som vores nye naboer har været, så kan det sagtens udvikle sig sådan.

Indtil for et halvt års tid siden har vores nabo været en ubebygget grund, men så blev den solgt til et yngre par, som havde valgt at få et nydeligt typehus opført på grunden. Den unge mand fortalte mig en dag, at han af typehusfirmaet havde fået et tilbud om, at han selv kunne udføre malerarbejdet på huset og på den måde spare en hel del penge. Han slog straks til, for han mente bestemt, at han var ganske god til at bruge pensler og malerruller.

Han glemte på det tidspunkt, at det også var en del af malerarbejdet at beklæde de indvendige vægge med glasvæv, som man så skulle male på. Han glemte også at tænke på, at gipspladerne på væggene skal spartles meget omhyggeligt, før man klæder glasvævet på. Og det var arbejdsopgaver, han bestemt ikke havde nogen erfaringer med.

Men han kastede sig ud i det, men desværre med et resultat, som langtfra var i orden. Han og hans kone valgte at opgive den del af projektet, for de ville leve med håndværkersjusk i et nyt og dejligt hus.

Så de ringede efter en maler i Skive, som vores lille by er en slags forstad til, og malerfirmaet påtog sig gerne opgaven på betingelse af, at de fik hele malerentreprisen på huset. Det generede min nabo lidt, for han ville gerne selv have malet det udvendige træværk på huset. Og samtidig var malerfirmaets tilbud en hel del dyrere end det beløb, de havde sparet i forhold til typehusfirmaet mod at udføre malerarbejdet selv.

Vores unge nabopar var noget i vildrede med, hvad de skulle gøre, og jeg kunne mærke på dem, at det bestemt ikke ville genere dem, hvis jeg eventuelt kunne komme med et godt råd. Nu er den slags håndværksarbejde ikke lige min stærke side, men forskellige erfaringer har dog lært mig, at man i den situation tit kan have gavn af at indhente et tilbud fra et andet malerfirma, hvilket jeg foreslog de unge mennesker.

Ja selvfølgelig, sagde konen straks. Det skal vi da gøre, for om ikke andet kan vi så få bekræftet, at det tilbud, vi allerede har fået, ikke er urimeligt dyrt, hvis et nyt tilbud er i nogenlunde samme størrelsesorden.

Jeg foreslog dem så at kontakte en maler i Viborg, som jeg selv har haft gode erfaringer med, og det valgte de så at gøre. De fik også kort efter et nyt tilbud, som kun omfattede det indvendige arbejde på huset, og det tilbud var så meget billigere, at det unge par sparede det meste af 10.000 kr. efter indkøb af træbeskyttelse til det udvendige træværk på huset.

Men alt i alt blev det noget dyrere, end hvis typehusfirmaet havde stået for malerarbejdet.