Skilsmisse

Jeg har fundet en advokat med speciale i familieret og særligt i bopælssager og forældremyndighed. Det er en advokat fra et firma her i Aabenraa, hvor jeg bor.
Jeg er skilt, og min eks, og jeg er ikke enige om, hvor vores 8-årige datter skal bo. Jeg har da ret: Hun skal bo hos mig. Min eks mener, at hun skal bo hos ham.

Forældremyndighed

Nu er det sådan, at vi begge har forældremyndighed over barnet, og lige nu har hun bopæl hos mig. Det skal hun blive ved med. Min eks er flyttet ind til sin kæreste i Kolding. Men han har ret til at se hende og har hende hos sig hver anden weekend. Han har faktisk ret til at se hende i længere tid, men han synes, at det er for langt at køre fra Kolding til Aabenraa, når hun skal i skole. Hun er ellers glad for sin far. Det er jo kun godt, og jeg synes, det er synd, når hun savner ham rigtigt meget – sådan i dagene efter en god weekend hos ham.

Men, hun går i 2. klasse, og skilsmissen har ikke været nem – for nogen af os. Jeg vil derfor nødigt have, at hun skal flytte skole. Hun har fundet nogle klassekammerater, som hun er glad for. Så det vil være forfærdeligt, hvis hun også lige pludselig skal skilles fra dem, fordi hendes far vil have, hun skal bo i en anden by.

Både min eks og jeg har været til møde i Statsforvaltningen for at finde ud af, om vi kan finde en løsning. Det kan vi ikke: Vi har hver især vores argumenter for, hvorfor det skal være Aabenraa eller Kolding på plads. Vi har ovenikøbet også talt med vores datter om det, men kan ikke helt stole på, at hun mener det, hun siger. Når hun har været hos min eks, vil hun bo der, når vi er sammen til hverdag, vil hun bo her.

Nu er vi endt dér, hvor en familieadvokat skal hjælpe mig videre i den her bopælssag. Statsforvaltningen kan ikke afgøre spørgsmålet, fordi vi, forældrene, ikke kan blive enige. (Hvorfor har vi så den Statsforvaltning? Er det blot en institution, som skal forhandle med os for at finde et kompromis mellem mig og ham?) Vi skal derfor i byretten. Jeg synes, jeg har spildt min og min datters tid sammen ved at gå til møder hos Statsforvaltningen. Men nu er der ikke nogen vej udenom.

Min datter skal blive boende her. Jeg har talt med advokaten. Hans erfaring med den slags sager i familieret fortæller ham, at jeg har de stærkeste kort og argumenter i sagen. Min eks står, som han ser sagen, svagere, fordi han er flyttet sammen med sin kæreste, som ikke fik forældremyndighed over sit barn, da hun blev skilt.

Det bliver en hård kamp. Det ved jeg. Min eks er klog og meget ansvarsfuld. Det ved jeg også. Men nej, vores datter skal ikke rives ud af sin rutine nu. Måske når hun bliver ældre, kan vi tale mere fornuftigt sammen om, hvor hun gerne vil bo. Bare ikke nu. Jeg er glad for, at min advokat er med mig. Det bliver en svær retssag at komme igennem.