En billig låsesmed?

Her i bygningen, hvor vi har kontor, skal vi have sat et nyt system til adgangskontrol op. Der har været indbrud nede hos landinspektøren, og han er rasende. Det kan jeg godt forstå. Det kan være en katastrofe, hvis arbejdsredskaber, såsom computer eller de der digitale målere, han har, bliver stjålet. Og det er lige, hvad der er sket for ham. Han har derfor sat alle her i bygningen i gang med at finde en billig låsesmed i København, som kan gøre arbejdet. Ejerne af bygningen ville ikke acceptere udgiften. De mente, at forsikringsselskabet vil dække udgifterne. Det vil de også. De har bare sagt, at det skal være en rimelig udgift.

Sikkerhedskrav

Vi er alle sammen med på, at det skal koste mindst muligt, men vi har også den holdning, at arbejdet skal udføres i overensstemmelse med vores sikkerhedskrav. Hver eneste virksomhed er jo blevet sikkerhedsvurderet og placeret på en skala. Derfor er vi nødt til at lytte til den virksomhed, som har de højeste krav. Det kan blive en dyr affære for os.

Der har været adskillige møder blandt lederne af de forskellige virksomheder. De er nået frem til, at de vil have et system sat op, som også indeholder videoovervågning af bygningens indgange.
Samtidigt vil de også have sat en ny tyverialarm op.
Fornuftigt nok. Men det betyder, at vi også skal finde en certificeret installatør. Ellers dækker forsikringsselskaberne ikke, hvis der sker noget.

Den bedste på Frederiksbjerg

Jeg har fundet adskillige, billige låsesmede i København. De er ikke alle sammen medlemmer af låsesmedeforeningen, som har nogle gode regler for, hvordan låsesmede skal forholde sig i forskellige situationer. Der er heller ikke alle certificerede. Det skal låsesmeden være, hvis forsikringsselskaberne, vi bruger, skal dække eventuelle krav i fremtiden. En certificeret låsesmed er som regel ikke helt billig, så jeg kunne egentligt godt tænke mig at få et budget. Eksperten i alarm- og sikkerhedssystemer koster også penge. Ret beset kan jeg godt lide, at min låsemed også er lokal, som det er tilfældet med ham her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/omrader/lasesmed-frederiksberg/

Det kan være, at jeg skal vende det om og lave et budget, virksomhedernes ejere kan tage stilling til. Jeg har fået tilbud fra forskellige firmaer – både installatører, alarmeksperter og låsesmede. Så må de tage endnu et møde, hvor de beslutter, hvilken løsning de vil bruge. Samtidigt kan de også se, hvad det vil koste i arbejdstimer og -løn til de forskellige håndværkere, som skal sættes på opgaven.

Glemte nøgler

Jeg har faktisk nydt godt af at have taget ansvaret for at finde de bedste håndværkere til opgaven. Forleden glemte jeg mine nøgler hjemme på køkkenbordet. Så det var helt fint, at jeg kunne få en billig låsesmed ud til mig, så jeg kunne komme ind i mit hjem. Han kom hurtigt, og det var rigtig godt, fordi jeg opdagede først, at jeg havde glemt nøglerne, da jeg stod der i opgangen og rodede rundt i min taske. (Kaos er et synonym for dametaske!) Heldigvis havde jeg ikke glemt mobilen på kontoret, og endnu mere heldigvis, så har jeg fotografisk hukommelse: Jeg kunne huske telefonnumrene til alle låsesmedene. Det, jeg ikke kunne huske, var, hvor de er lokaliseret. Men ham jeg ringede til, kom i løbet af 20 minutter.