laser, disco, light show

Lys- og røgeffekter

I har en teatergruppe på gymnasiet. Den er du virkelig involveret i. Du elsker at arbejde sammen med eleverne omkring den årlige opsætning af en komedie i forbindelse med gymnasiets årsfest. Igennem årene har du da også oparbejdet et rygte, der fortæller, at du er en god instruktør. Musiklæreren, som du samarbejder med om det, er god til det der med koret og musikken. Så det blander du dig kun i, hvis du synes, at noget ikke virker, som det skal. Han har styr på det der med at forbinde en højtaler til mikrofonen. Han har styr på alt det der med musikinstrumenter osv.

Køb af et lysshow

Selvom det bliver en kendt og gammel komedie, som I skal have op, så skal den altså have et moderne strejf. Flere af eleverne, som skal spille med i komedien har været henne og presse dig på maven: De vil gerne have nogle flere effekter ind i komedien. Sådan noget med røg og bedre lys.

Der er også flere af dem, der har sendt dig links til shops, der har salg af lysshows. Og ja, selvom I faktisk har et lysshow i salen, hvor teaterstykket skal spilles, så er det altså ret nedslidt. Så der skal findes nogle penge på budgettet, så du kan købe et lysshow. Derfor du kigger på nogle af de links, dine skuespillere har sendt til dig. Og du kan se, at et lysshow ikke behøver at være urimeligt dyrt. Du har dog en idé om, at du ikke vil købe det billigste, som du har set. Det nye lysshow må gerne holde i mange år.

Hvem har en billig røgmaskine?

Men nu, hvor du alligevel er inde på et site, hvor de virkeligt har meget udstyr til musik, så kunne du da heller lade være med at kigge på røgmaskiner. Du fandt faktisk flere forskellige modeller. Og du kunne se, at du faktisk kan købe en billig røgmaskine, der vil være ideel til scenen.

Den kan kaste en masse røg ud – og I kan måske bruge den til at skabe sådan en drømmende effekt, så nogle af komediens scener bliver stærkere.

Du tænker så det brager. Får en masse gode idéer. Og ja, du tager en beslutning: I må skære lidt ned på indkøb af materialer til kostumerne, så I kan få råd til at købe en røgmaskine og et lysshow. Dette års kommende gymnasiefest skal blive husket for et ualmindeligt godt teaterstykke. Alle skal kunne huske det – også om 10 år.

Få gode råd

Derfor tager du fat i den der 3.g’er, som kan alt det der med lys. Du spørger ham til råds. Han giver dig en masse små tips omkring lysshows. Og han giver dig faktisk også et konkret forslag til et godt lysshow til salen.

Du sender det reviderede budget for teaterforestillingen til gymnasiets leder. Han kan godt lide at være orienteret – også selvom der sådan set ikke bliver lavet om på selve budgettets totale beløb. I mailen, du sender til lederen, påpeger du dog, at gymnasiet får to nye stykker inventar.