22/06/2024

Kan en Xbox drille?

Det var faktisk noget af et forhør, vores elektriker udsatte os for, da han i går besøgte os for at få afhjulpet et problem i vores elektriske system, som har drillet os i et godt stykke tid. Der skete det, at vores fjernsyn tilsyneladende umotiveret pludselig slukkede men så tændte igen selv få sekunder senere.

Først troede min mand, at det havde noget at gøre med, at vores børn spillekonsol, en Xbox One, er koblet til fjernsynet, så de kan sidde og spille, når der ikke er noget, vi skal se på tv. Men selv om min mand tog kablet fra spillekonsollen ud af stikket i fjernsynet, så fortsatte problemet.

Derfor bad vi elektrikeren komme på besøg, og han udspurgte os grundigt om, hvilke andre apparater der eventuelt kunne være årsag til problemet. Han bad mig prøve at huske, om jeg havde haft gang i en af vores køkkenmaskiner på de tidspunkter, hvor tv’et har gjort knuder.

Det kunne jeg selvfølgelig ikke huske præcist i detaljer, men det med at fjernsynet har slukket af sig selv er nu også sket om aftenen, hvor vi begge har siddet og set tv, så det var jeg ret sikker på ikke kunne være problemet.

Elektrikeren var ikke i tvivl om, at årsagen skulle findes i et apparat, der tænder og slukker med jævne mellemrum og dermed sender et falsk signal ud i husets el-net. Han fik mistanke til vores varmepumpe, og den viste sig da også at være årsagen, og fejlen er nu rettet. Vi fandt den i øvrigt her: http://www.pricerunner.dk/cl/693/Varmepumpe