Panikangst?

Panikangst? Jamen det er vel kun svage mennesker, der rammes af den slags? Det var min holdning engang, men forskellige begivenheder gjorde, at jeg måtte lægge den holdning helt om efter selv at være ramt af det Heldigvis fik jeg en yderst kompetent og meget effektiv behandling af panikangst – men det er desværre langt fra alle, der får det. Alt for mange strander i medicinsk behandling i det etablerede sundhedsvæsen – og det helbreder ingen.

Hvordan fik jeg panikangst?

Ja – det fandt jeg ud af, da jeg kom i terapi hos Elisabeth Aarup. Via tankefeltterapi fik hun gravet sig frem til, hvad der egentlig lå bag. Og vi skulle helt tilbage til min barndom for at finde årsagen. Da jeg var barn, havde vi en voldsom brand der, hvor jeg boede. Ingen kom til skade, men det var en forfærdelig oplevelse for især vi børn. Min fra var af den gamle skole, der ikke sådan gik op i det med at tale om tingene, så livet gik blot videre, efter gården var genopbygget.

Jeg fortrængte det hele, og jeg var i årtier overbevist om, at det var gemt og glemt.

Symptomerne på min ⓘ angst

En dag, da jeg gik på gaden, kom der en større udrykning af brandbiler, og selvom jeg jo har hørt den slags masser af gange, skete der et eller andet i mig. Jeg blev bange – rigtigt bange. Og jeg kunne lugte branden fra dengang, huske hver en lille detalje. Jeg rystede det af mig, men noget var ændret inden i mig. Siden den dag på gaden blev jeg hyppigere og hyppigere bange – ren og skær panisk bange. Jeg frygtede især, at der ville gå ild i ting. Angsten begyndte at opsluge mig, og jeg fik svært ved at sove. Det gik ud over min arbejdsindsats, men heldigvis havde og har jeg en meget forstående chef.

Helbredt for panikangst

Jeg vil ikke gå i detaljer med behandlingen, men jeg vil sige, at den var smertefuld sådan rent mentalt. Til gengæld blev der ryddet op, og jeg fik det bedre allerede efter to sessioner med Elisabeth. Efter 4-5 måneder var jeg helt og aldeles helbredt, og jeg har ikke siden haft bare antydningen af noget, der ligner angst. Jeg har alligevel besluttet at tage en session med Elisabeth hver tredje måned for at være HELT sikker. For panikangst er bestemt det ultimavt mest rædselsfulde, jeg nogensinde har oplevet.