22/06/2024

Øjenproblemer

Hej! Jeg har problemer med mine øjne. Jeg arbejder på fuld tid, og de fleste dage er det en kamp at se klart, hvad jeg har på computeren. Jeg har gjort de nødvendige justeringer af skrifttype, så det er lettere at se, men ja intet vil ændre det faktum, at jeg har begrænset syn.

Jeg kan stadig køre, men jeg kører helst i områder, som jeg er bekendt med, og meget lidt om natten. Min mand er endelig ved at forstå, hvad jeg går igennem, men når vi fx er på stranden, glemmer han, at jeg ikke kan se, og peget noget ud for mig, som jeg ikke kan se, fordi det er for langt væk. Jeg har snakket med mine kolleger, og flere af dem har foreslået, at jeg skulle se en øjenlæge, og få tjekket for grøn stær.

Jeg har hørt, at man kan få målt trykket i øjet, og hvis trykket er for højt, kan man få nogen øjendråber. Jeg tænker, at jeg hellere må få tjekket det snart, så det ikke får alvorlige indvirkninger på mit syn – eller gud forbyde det går hen og bliver kronisk. Det er så skrækkeligt at tænke på. Det er jo med det her som med så meget andet – at jo hurtigere du kommer i behandling – jo hurtigere kan du gøre noget ved det. Min næste tanke er hvilken øjenlæge, jeg skal opsøge. Det er jo bestemt ikke lige meget.

Der er sikkert læger, der har forskellige kompetencer. Har du hørt om nogen evt. på Frederiksberg eller centrum af København, som har gode resultater?Jeg har hørt meget godt om øjenlægerne her: http://ohd.dk/

Jeg kunne også tænke mig hvis nogen kunne fortælle mig, hvilken behandling, de har fået – og hvilke resultater, der kom ud af det. Det er jo noget så vigtigt med et godt syn. Jeg håber at høre jeres kommentarer.

Faktisk er der en yderst interessant artikel om netop hele denne problemstilling at læse her.

Uanset hvad: Vores øjne er jo ekstremt vigtige, og jeg kan kun anbefale alle at besøge en øjenlæge for rutinetjek. Og hyppigere jo ældre du bliver!