Store og små dyreparker i Danmark

De danske dyreparker er populære. Ikke kun hos os danskere, men også for turister.

Når turister besøger Danmark, så besøger de ofte nogle af de store dyreparker, som vi har her i Danmark.

Dyreparker er altid populære, uanset hvilket land man tager til. Det samme gælder også her i Danmark.

De store dyreparker tiltrækker turister

Mange turister besøger de store og kendte danske dyreparker. Ofte fordi de ikke har hørt om de mindre dyreparker, som vi har her i Danmark.

Nogle af de mest populære danske dyreparker i Danmark er for eksempel Københavns Zoo, Odense Zoo, Aalborg Zoo, Reepark, Knuthenborg Safaripark og Giveskud Zoo.

Det er nogle af de største dyreparker, som vi har her i Danmark. Hvert år besøger rigtig mange turister og danskere de dyreparker.

De små dyreparker er også gode

Jo større en dyrepark er, jo flere dyr har den ofte. Derfor vælger mange at tage i de store dyreparker. Men i Danmark har vi mange gode, men mindre dyreparker eller mini zoologiske haver, som man også kalder dem.

De er selvfølgelig ikke så store, men de er stadigvæk sjove at besøge, da de nogle gange har nogle lidt anderledes dyr end en af de større dyreparker.

Mini zoologiske haver i Danmark

Nogle af de mindre dyreparker er Skærup Zoo, som ligger i Skærup, som ligger lidt sydøst for Vejle. Der kan man fodre nogle af dyrene med godbidder, som man kan købe ved indgangen.

Der er også Blåvand Zoo, som huserer en del eksotiske dyr.

Hobro Mini Zoo ligger i Hobro oppe i Nordjylland.

En anden mulighed er Nymarksminde i Vodskov i Nordjylland, som udelukkende har danske dyr i deres mini-zoo.

Så er der også Glad Zoo, som har over 80 dyrearter. Den ligger i Lintrup i Sydjylland. Udover disse findes der mange andre mini zoologiske haver i Danmark. Man kan søge på internettet, og så dukker der en masse andre dyreparker op.

Det er vigtigt at støtte de mini-zoos i Danmark

Det er vigtigt at støtte de mindre dyreparker eller mini zoologiske haver, så de kan blive ved med at køre rundt, så de stadig kan huserer alle de dyr, som de har i deres park.

Dyrene kan risikere at miste deres hjem, hvis parken bliver nødt til at lukke.

Samtidig er det godt at støtte op om lokale projekter, så det ikke kun er store dyrehaver, at vi har i Danmark.

Det er dejligt, når der altid er noget nyt at opleve i Danmark, som man endnu ikke har fået oplevet.

Hvis der kun var 5 store dyreparker, så ville det til sidst blive kedeligt, da man så til sidst har besøgt dem mange gange. Derfor er det så dejligt, at der findes så mange dyreparker i Danmark, så man kan komme ud og opleve noget nyt og ikke altid se det samme igen og igen.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at vi støtter op om de store dyreparker i Danmark. Det er generelt vigtigt, at vi støtter op om dyreparker, så de kan blive ved med at eksistere, og så de kan blive ved med at give dyrene et godt ”hjem”.