Nike er mit brand

Selv er jeg stor fan af sportstøj. Det er som regel behageligt at have på. Det er ikke uhyggeligt dyrt. Man kan få det i gode og mindre gode kvaliteter. Man kan også få det i dårlig kvalitet. Jeg har fundet ud af, at noget af det sportstøj, som jeg bruger, mest er Nike tøj. Af en eller anden grund kan jeg godt have t-shirts eller joggingbukser fra det brand i mange år, uden at det går op i syningerne. Eller at farverne bliver totalt vasket ud. Og det er faktisk ikke så dyrt. Jeg har faktisk lavet en test.

Fra Nike

Jeg købte tre t-shirts fra Nike og tre fra et no-name brand den samme dag. Gik med dem, en hel sommer. De blev vasket samtidigt. Lige mange gange. Da sommeren var ovre, kunne jeg smide de tre billige t-shirts fra no-name brandet ud. Jeg har stadig de 3 fra Nike. På 3. år nu. Og jeg ved, at de kan holde til næste sommer også. Jeg har jo mange flere t-shirts.

Så ja, jeg er fan af Nike. Derfor går jeg også kun i Nike sportssko. Når jeg altså går med sportssko. Det sker jo, at jeg er nødt til at tage et par sko med hæle på. Men til hverdag, så er det sportssko fra Nike. Jeg har faktisk tre par. Et par i blå farve, et par i sort og et par i hvid – eller grå – kan ikke helt afgøre, om de var hvide eller grå, da jeg købte dem for mere end 5 år siden. Jeg har brugt dem flittigt – og ja, 2 af parrene kan jeg sagtens proppe i vaskemaskinen – de bliver rene, og der sker ikke noget med såler eller limningerne. Kun det hvide (Grå?) par kommer ikke i vaskemaskinen. Det er, fordi er der sådan nogle stykker læder på. Derfor bliver de kun børstet.

Skal vist snart ud

Jeg indrømmer gerne, at jeg nok bliver nødt til at kassere de grå sportssko snart. Det har jeg, bare svært ved. Jeg kan nemlig godt huske, hvordan jeg kom til at købe dem. Jeg var på ferie nede sydpå. Måske i Spanien. Eller var det på Cypern? Det er ligegyldigt hvor jeg var. Sagen var, at det var meget varmt. Hedebølge. Op mod 42 graders varme, og sportssko, som jeg havde på, begyndte simpelthen at smelte i limningerne. Der kom sprækker og huller der, hvor sål og ’overlæder’ mødtes. Jeg måtte gå ind i den nærmeste sportsbutik for at købe et par nye sko.

Ordentlige sko

Man kan jo ikke rende rundt med sko, der er ved at falde fra hinanden. Jeg spurgte derfor, efter det eneste jeg kunne tænke på: ”Nike sko dame”. Ekspedienten var med på, hvad jeg mente, hun kom til at grine, da jeg viste hende min smeltede no-name sportssko. Hun fortalte mig, at det havde hun godt nok ikke set før. Jeg fortalte hende, at jeg er sikker på, at det var varmen, der var skyld i, at mine sko var gået i stykker. Hun hjalp mig med at finde skoene, som jeg nu må til at kassere.