Til Århus

Jeg er lidt sent på den. Det er lørdag formiddag, og jeg skal faktisk køre til Aarhus. Jeg har lovet min mor at være hos hende kl. 13:00. Men jeg kan da allerede se nu, at jeg ikke kan nå det. Jeg kommer lidt for sent. Bare en halv time. Det har noget at gøre med, at jeg ikke kunne finde mine bilnøgler. Det har også noget at gøre med, at selvom jeg faktisk var oppe kl. 5:30, fordi jeg egentlig havde en plan om at køre til Aarhus allerede lidt over 7-tiden, så jeg kunne overraske hende med at komme før tiden, vi havde aftalt, så har der bare være så mange små forstyrrelser og svinkeærinder.

En god køretur

Turen fra Aalborg til Aarhus tager ca. 1,5 time, så jeg tænkte, at jeg ville være hos hende ved 9-tiden. Tage morgenbrød med og overtale hende til at lave en god kop kaffe og slappe af, inden flyttefolkene kommer. Jeg skal nemlig hjælpe min mor med at flytte. Hun flytter til en mindre bolig. Og det har været noget af en prøvelse for mig at få hende til at forstå, at det er helt forkert af hende at bo i et kæmpehus med mange trapper og forskellige niveauer. Især efter at hun faldt og brækkede et ben. Hun er jo ikke en helt ung kvinde længere, og ja, da hun bor alene, blev jeg ærlig talt noget bekymret, da de ringede fra hospitalet. Hun var faldet på trappen op til første sal i sit hus og havde brækket benet og havde på en eller anden måde formået, at hen til telefonen for at ringe efter en ambulance.

Nødt til at flytte

Efter genoptræningen og mange ugers hidsige diskussioner med hende har hun indset, at hun er nødt til at flytte til en bolig, hvor der ikke er så mange forskellige plan. Jeg har derfor hjulpet hende med at finde en god bolig – i et plan – og i stueplan, så trapperne bliver færrest mulige. Jeg har hjulpet hende med alt papirarbejdet. Og nu er vi så endelig fremme ved flytningen. Hun har fået sit store hus solgt. Der er en del friværdi, som jeg håber, at hun vil bruge til at forkæle sig selv med. Fx at tage på nogle af de rejser, hun altid taler om, at hun vil.

Det bedste flyttefirma i Århus

Jeg har også hjulpet hende med alt det praktiske. Altså sådan noget med at finde et flyttefirma i Aarhus, der kan komme og pakke hendes ting ned køre dem fra den gamle bolig hen til den nye. Og så sætte dem ind på plads i det nye hjem. Og ja, jeg har lovet hende, at jeg nok skal være til stede, når de kommer, så hun ikke skal føle, at hun går i vejen for flyttemændene, men kan føle sig sikker. Så ja, jeg har lidt travlt. Jeg skal afsted. Klokken er allerede 12 – så jeg håber, at jeg undgår en fartbøde. Så du må undskylde, jeg har ikke tid til at sludre mere. Jeg skal altså afsted. Nu.