Demente i hjemmet

Demente i hjemmet

De fleste af os har familie, som vi godt kan lide at være sammen med. Nogle af os er også opdraget til, at vi skal passe på vores familie. Det er en kostbar gave at have fået – familie. Vi tænker måske ikke over det til hverdag. Vi har jo travlt med alle vores pligter og aktiviteter. Men hvis et familiemedlem bliver sygt eller kommer til skade, så er vi parate til at hjælpe. Det er sikkert sket for dig. Det er sket for mig. Vi hjælper her og nu. Så vi kan komme igennem en akut krise, som sygdommen eller ulykken har medført. Det kan være, at vi hjælper med at købe ind. Det kan også tænkes, at vi påtager os at pleje familiemedlemmet i den tid, hvor sygdommen er rigtig slem.

Demens – hvad nu?

Men hvad gør vi, når vi ved, at det familiemedlem på et tidspunkt ikke længere vil kunne passe på sig selv på grund af sygdommen? Det er jo slet ikke ualmindeligt, at et ældre familiemedlem får diagnosen ”demens”. Demens er en sygdom, som udvikler sig, og det kan blive meget svært for den, der lider af sygdommen at klare sig selv på et tidspunkt. Der vil være problemer med hukommelsen. Der vil være problemer med mobiliteten. Der kan også komme urolighed og forvirring ind i billedet, som kan føre til uheldige – endda farlige – situationer for det familiemedlem – og omgivelserne. Hjælper vi helt konsekvent i sådan en situation? Tænker vi langt ud i fremtiden? Vi kan jo godt forudse, hvad der kan komme til at ske. Videnskaben har givet os mange svar på spørgsmål om, hvad der kan ske, når et menneske lider af demens.

Desværre er det de færreste af os, som har muligheden for at vide alt om demens, og hvordan sygdommen udvikler sig. Men vi kan få svar fra en speciallæge. Og et af de spørgsmål, som vi måske bør stille lægen, burde handle om, hvad vi kan gøre for vores ældre familiemedlem, så hans eller hendes hverdag bliver lettere.

Hjælpemidler til demente i hjemmet

Du vil få svar. Og et af dem vil sikkert være, at du skal forberede dig på, at dit familiemedlem vil få brug for hjælpemidler, der kan lette tilværelsen. Disse hjælpemidler kan du fx købe i form af en demenspakke til hjemmet, der indeholder forskellige, små hjælpemidler, som bevirker, at hverdagen bliver nemmere. Der kan være tale om et særligt ur, der minder den syge om sine aftaler med læger eller plejepersonale, der kommer i hjemmet. Der kan være tale om tyngdedyner, der hjælper med at få uroen ud af det syge menneskes krop, når det skal sove. Firmaet Gloria Mundi Care har stort set alt, du kan få brug for.

Mange gode muligheder

Demenspakker kommer i mange forskellige udgaver. Der findes store og små demenspakker. De indeholder alle små og store hjælpemidler, som dit syge familiemedlem har brug for. Før eller siden. Du kunne overveje at købe en lille demenspakke, når du får at vide, at et kært menneske i din familie har demens. Det vigtigste er dog, at du er der for den person, som er blevet ramt af sygdommen. Det handler nemlig om at vise omsorg. Også selv om det kan være meget hårdt.