Mere mobil tante

Det er svært for min tante at komme rundt. Hun er godt oppe i årene og har problemer med at gå. Hun kan godt lide at komme ud og gå lange ture i skoven, eller langs stranden. Men her på det sidste kniber det med balancen. Hun fik en hjerneblødning for noget tid siden, og det gik altså ud over balancen. Jo mere hun træner, jo bedre bliver det dog. Men min fætter er nervøs for sin mor og vil ikke lade hende gå ture alene mere. Det har hun ellers altid gjort.

Kilde til ufred

Jeg kan mærke, at det er kilde til nogle skænderier mellem dem. Min tante siger, at hun intet fejler, og sagtens kan gå i en times tid alene. Min fætter tør ikke lade hende gøre det. Da jeg arbejder på et hjem for ældre, har jeg set mange tilfælde, hvor overbeskyttende børn kan ødelægge meget for deres forældre. Så jeg anbefalede min fætter at købe en rollator til min tante her: https://senior24.dk/4-rollator . Den vil for det første være sikrere for hende at gå med, og den behøver ikke at være en grim og tung en i stål. De laves oven i købet i meget lette aluminiums- og plastik materialer, som gør, at de er nemme at transportere og håndtere. Det betyder, at hun vil kunne få større frihed.

Kan endda blive til en kørestol

Min fætter var temmelig skeptisk. Hvad nu, hvis hun bliver træt og ikke kan gå mere?
Jeg fortalte ham, at man kan købe rollatorer, der også kan omdannes til smarte kørestole. Måske kunne han bede hende om altid at gå sine ture sammen med en veninde, som eventuelt kan hjælpe hende, hvis hun får det dårligt eller bliver meget træt.
Han tænkte lidt over tingene. Ledte efter rollatorer på nettet. Han fandt en rigtig smart én, som er nem at håndtere – både for brugeren selv, men også for en eventuel medhjælper.