22/06/2024

Manchester fodbold

Det er blevet lidt af en hyggelig tradition, at jeg driller min nabo, hver gang hans favorithold i fodbold, Manchester United, taber en kamp. Han er bidt af en gal fodboldfan, og han følger trofast med i både den spanske og den engelske liga, men især den sidstnævnte. Han har i de år, jeg har kendt ham, været på adskillige fodboldrejser til Manchester, og jeg har af og til undret mig over, at han vil bruge så mange penge på sin interesse for fodbold.

Og når jeg så får lejlighed til at drille ham lidt, får jeg altid en længere forklaring om, at hans hold bare havde været uheldig i den kamp, det tabte, eller at dommeren havde været helt umulig og havde strøet om sig med fejlkendelser, der altid gik Manchester United imod.

Sådan skal det selvfølgelig også være, for en ægte fodboldfan kan ikke se fejlene hos sit eget hold. Det er altid enten uheld eller fejl hos dommeren, hvis holdet taber. Selv går jeg ikke så meget op i fodbold, selv om jeg godt kan lide at se en kamp en gang imellem i fjernsynet. Men jeg har altså ikke lyst til at bruge alt for mange penge på fodboldbilletter, så det er sjældent, at jeg indfinder mig på et stadion, selv om jeg gerne vil indrømme, at den intense stemning, der er på et stort stadion til en topkamp er en meget intensiv oplevelse.

Jeg har nemlig en enkelt gang været på en fodboldtur til Hamborg, fordi et dansk hold skulle spille en kamp om kvalifikation til Champions League i den tyske storby. Det var lidt af en tilfældighed, at jeg kom med på den tur, som foregik i privatbil. Det skyldtes, at fire af mine kolleger, som også går meget op i fodbold, havde planlagt turen til Hamborg.

Men så blev den ene af de fire ramt af en ondartet influenza, så han ikke kunne tage med, hvorfor de stod med en fodboldbillet i overskud, som jeg så valgte at købe. Og jeg skal da gerne indrømme, at det var en hyggelig og sjov tur, selv om vi ikke oplevede ret meget andet end selve fodboldkampen, idet vi havde fravalgt at overnatte, så vi kørte hjem igen lige efter kampen. Derfor blev det heller ikke til fadøl i store mængder, som for nogle er en selvfølgelig ingrediens i forbindelse med en fodboldkamp.

Min nabo har flere gange foreslået, at jeg skulle tage med på en af hans mange fodboldrejser til England, og egentlig kunne jeg godt have lyst til at gøre det på et tidspunkt, og min kone har flere gange sagt, at hun intet har at indvende imod det, hvis jeg vælger at tage på sådan en tur.

Men nu vil jeg i hvert fald starte med at følge godt med i den engelske Premier League, og hvis jeg så på et tidspunkt får opbygget tilstrækkelig spænding i forbindelse med en topkamp, så kan det godt være, at jeg vælger at vælger at tage med min nabo derover.

Vi bruger ALTID det samme bureau, der sørger for alt med fodboldrejsen: Sportenrejser.dk