Pakkemaskiner på auktion

Det var lidt af en tilfældighed, at jeg hørte om en auktion i Aarhus, hvor alt inventaret fra et større trykkeri var sat til salg, fordi trykkeriet ganske enkelt var lukket efter den tidligere indehavers død. Da jeg selv har et trykkeri her i København, valgte jeg at køre til Aarhus for at kigge nærmere på, om der var nogle maskiner, jeg kunne have gavn af.

På forhånd havde jeg udelukket, at jeg ville købe egentlige trykmaskiner, for mine egne er temmelig nye og topmoderne, så jeg mangler ikke noget af den slags, men der kunne jo være andet inventar, jeg kunne få brug for.

Og det var, selv om de fleste af auktionsnumrene var noget gammelt bras, som jeg i hvert fald ikke var interesseret i. En af undtagelser var et par næsten nye pakkemaskiner. Dem kunne jeg godt bruge den ene af, for den kan spare en del arbejdstid, når vi for eksempel skal pakke brochurer eller andre tryksager i bundter med et bestemt antal pr. bundt. Og den maskine blev heldigvis ikke budt særligt højt op, så der gjorde jeg et virkeligt godt køb.

Men det kunne nu ikke måle sig med en anden maskine, som jeg nærmest for sjov valgte at afgive et bud på. Der var tale om en kassevasker, som tilsyneladende ingen andre end jeg var interesseret i, så jeg fik den for en slik. Jeg har nemlig en kollega, der driver et offset trykkeri, og de har mange plastikkasser til at fragte tryksager i, og de bliver hurtigt snavsede af tryksværte, så den maskine bliver han helt sikkert glad for!

Selv begiver vi os udelukkende af med digital print, og er du nysgerrig efter forskellen på det og offset, kan du læse en hel del om det emner her.