Light Emitting Diode lys

Det var lidt af en overraskelse for mig, da min lillebror – som er ret teknisk anlagt – forklarede mig om herlighederne ved LED lys. Bevares – jeg kender jo godt til de små lysdioder far elektronik, men at det er muligt at erstatte samtlige glødelamper med LED pærer, anede jeg ikke. Han henviste mig til denne side: https://www.elvvs.dk/c/led-paerer-led-lys-7318/ – og jeg må indrømme, at jeg blev fanget af tankerne bag! Besparelserne er jo i den grad markante!Lillebror fortalte mig om, hvordan han og hans forlovede sparer tæt på 3.000 kr. om året på elregningen, efter de har skiftet alt, hvad skiftes kan, til LED pære ri stedet for de gammeldags glødepærer. Hans udgift til udskiftningen var på små 2.000 kr., så allerede efter 9 måneder betød det penge lige i lommen for ham. Og det med penge i lommen – det kan han godt lide! Han er en ørn til det med kreditkort og den slags.

Han er også gal med julebelysning og den slags – faktisk er han vist aldrig blevet helt voksen 🙂

Også til dekorativt lys benytter han i dag LED – de såkaldte SMD LED bånd. Og de er faktisk ikke så dyre endda.

Som du kan se i videoen herover, er der også masser af kommercielle brugsmuligheder for LED. Og det er klart, at det ikke alene er den store fleksibilitet, der opnås med denne lyskilde, der trækker. For enhver forretning er elregningen jo en ikke uvæsentlig faktor at tage med i betragtning.

Stjernehimmel med LED fiberlys

En anden ting, der er mulig med LED lys er jo de kendte og meget smukke stjernehimle, der kan laves præcist, som man ønsker dem

Sådan en fætter har min lillebror selvfølgelig også – faktisk har han to, for han har lavet stjernehimmel på begge sine badeværelser. Og lækkert er det da også!

Nu står jeg så og overvejer, om det mon ikke er ved at være på tide, at jeg ser på at få renoveret mine badeværelser. Jeg har ikke alle pengene til det, men det er jo muligt at få en gratis kassekredit nu om dage, så jeg skal vist bare i gang!