Vild med Georg Jensen

Der er noget særligt med dansk design. Her mener jeg design af tøj, design af møbler og også design af smykker. Jeg har boet i USA i nu 6 år, og der er masser af lækkert design indenfor alle disse kategorier. Dog falder jeg tit tilbage til europæisk design særligt indenfor møbler – forholdsvist italiensk.

Indenfor smykker købte jeg næsten alle mine smykker hos en guldsmed, før jeg rejste. Jeg var ikke meget for custom jewelry før. Nu er billedet vendt. Her i USA er der masser af custom jewelry, og det er lækkert. Jeg savner dog mine gode danske kvalitetssmykker fra navne som Georg Jensen smykker i særdeleshed.

Stilrent dansk design i gode materialer

Georg Jensen smykker er for mig meget dansk. Det er stilrent og meget enkelt i sit design. Der er nogle meget flotte armbånd med lænker i sterling sølv. Jeg er VILD med Aria linjen fra Georg Jensen smykker. Der er bl.a. nogle meget flotte ringe, som er så rå og enkle. Georg Jensen har også Daisy ringe for dem, der kan lide det mere romantiske. De kommer i henholdsvis sort og hvid og sølv samt hvid og guld. De har også ringe i Moonrise serien med kulørte sten, hvis man er til det.

Ole Lynggaard

Et andet navn, jeg er temmelig vild med, er Ole Lynggaard. De har mange lækre design indenfor alt lige fra øreringe, armbånd, halskæder etc. Jeg kan se, at de er kommet ud med nogle lækre læderarmbånd og også silkearmbånd. Jeg har kigget på ringene fra Ole Lynggaard ( http://brodersenkobborg.dk/produkter/11-ole-lynggaard-smykker/ ). De er i min smag for farverige, men der er enkelte, der er super flotte absolut. Ole Lynggard har en sød lille serie kaldet Sweet Drop, som er en dråbe, der bruges som vedhæng i øreringe og halskæder, armbånd etc.

Jeg kan bestille enkelte Georg Jensen smykker online her i USA, men absolut ingenting i forhold til, hvad jeg kan se, man kan få online på danske sites – og naturligvis i butikkerne. Min løsning må være, at jeg bestiller det online og får det sendt til min mor. Så må hun tage det med til mig næste gang hun kommer på besøg.