Gadeskilte sælger

Det er lige, hvad jeg har brug for nu, tænkte jeg, da min kone og jeg under en kort ferie i Barcelona kom forbi en restaurant, som på nogle gadeskilte udenfor indgangen reklamere med noget i retning af ”Spaniens bedste burger” med en 300 grams bøf. Jeg var hundesulten, og lige netop en stor burger ville passe mig fint til frokost.

Min kone var lidt betænkelig, for hun mente bestemt ikke, hun kunne sætte en burger i den størrelse til livs, men jeg fik hende da overbevist om, at hun selvfølgelig også kunne få noget andet og mindre omfangsrigt.

Så vi gik indenfor og blev noget overraskede over, hvor stort et sted det var. Og vi blev også overrasket over udsmykningen, som mindede en del om det, man finder i restaurant-kæder som for eksempel Planet Hollywood. Der var masser af billeder af verdenskendte skuespillere sat i nydelige snaprammer på væggene.

Jeg var lige ved at tro, at vi havde overset, at det faktisk var en Planet Hollywood, men det var det nu ikke. Det lignede bare så meget, at jeg vil kalde det et plagiat, men pyt med det, for der var en god atmosfære i restauranten. Mens vi ventede på maden kunne vi sidde og studere de mange filmplakater, der også hang på væggene i gedigne plakatophæng. Nogle af plakaterne var for helt nye film, så det var tydeligt, at man løbende skiftede plakaterne ud for at holde udsmykningen up to date.

Det vigtigste var nu, at det var en pragtfuld burger.