garbage, waste container, waste

Genbrugsplast til poser

Hvis du skal flytte, så har du meget arbejde foran dig. Du skal først have fat i et flyttefirma. Og når du tager kontakt til flyttefirmaet første gang, så skal du lige huske at spørge, om firmaets personale pakker alt ned for dig. Måske skal du selv stå for at pakke alt dit køkkengrej, dine stel og glas ned. Og bøgerne. Det kan derfor være, at du bliver nødt til at købe flyttekasser og bobleplast, så du selv kan pakke mange af dine ting ned. Måske er det også noget, du foretrækker at gøre selv. De fine krystalglas skal jo helst ikke gå i stykker under flytningen. Så dem vil du sikkert gerne selv pakke.  Og der kan være andre ting i dit hjem, som du helst selv vil stå for pakningen af.

Brug paprør til plakaterne

Heldigvis kan du få flyttekasser og paprør til alle plakaterne i alle mulige størrelser. Men lyt også til flyttefirmaets råd: Det er bedst at pakke bøger i mindre kasser. Bøger er tunge, og ingen skal have rygskader af at bære på meget tunge kasser. Omvendt, så kan du pakke meget af dit tøj i en stor kasse, fordi tøj vejer ikke så meget. Naturligvis kan du pakke dit tøj ind i en kuffert. Men de fleste af os har ikke så mange kufferter, at alt vores tøj kan være i dem. Men hvis du fx køber nogle af de her store poser af genbrugsplast, der er beregnet til opbevaring af tøj, så er der ikke noget problem med at pakke tøjet i en stor papkasse.

Dit valg

Naturligvis er det op til dig, om du vil købe den emballage, du har brug for i en miljøvenlig udgave eller ej. Jeg vil dog anbefale dig, at du køber miljøvenlig emballage. Mest for din egen samvittigheds skyld. Miljøvenlig emballage kan nemlig altid genbruges – og måske vil der også ske det, at du kommer – helt uden at tænke over det – til at få sorteret og ryddet op i alle de ting, som har ligget og samlet sig i dit hjem. Der er måske legetøj, som børnene ikke gider at lege med mere. Det kan lægges i en kasse for sig selv – og den kasse behøver ikke at blive åbnet, når I er flyttet. Den kan stilles i kælderen og få lov til at vente på, at du skal give din nieces første barn en lille gave.

Omtanke er vigtigt

Det kan være, at du på det tidspunkt så bliver nødt til at købe en mindre kasse så den genstand, som den lille skal have, kan blive pakket fint ind. Og ja, du får naturligvis også behov for at købe gavepapir og muligvis også lidt bobleplast. Det kommer helt an på, hvad det er for en gave – eller hvilket stykke legetøj – den lille skal have. Og når der så er gået et par år – og din familie har fået ’genbrugsgaver’ og kassen er tom, så er den måske blevet lidt forvitret. Du beslutter derfor, at den skal væk. Og her kommer så elementet med den gode samvittighed: Du har ikke dårlig samvittighed over at smide kassen til genbrug.