Elklaver og musik

I mit barndomshjem havde vi et klaver – eller faktisk havde vi vist to. Ikke af gangen dog. Min mor og far spillede på klaver, og jeg fik også muligheden for at lære det, da min mor faktisk havde en fortid som klaverlærer. Men tror du, jeg sagde ja tak til det?

Næ nej – jeg var så dum at sige nej, for det gad jeg sgu ikke. Og det har jeg bare fortrudt lige siden. Jeg ville elske at have lært at spille klaver eller et andet af de mange slags musikinstrumenter, der findes. Havde det været i dag, havde det jo nok snarere været for eksempel noget så moderne som eltrommer, der ville have fanget min interesse.

Elklaver – det blev redningen

Sidste år købte min søn et af de der moderne musikinstrumenter, der kaldes for et elklaver. Og det blev starten på min karriere som klaver bokser faktisk. Jeg har mere eller mindre taget ejerskab over det elklaver nu, og jeg er blevet ret godt til at spille på det faktisk. Så jeg nåede det alligevel – altså det med at spille på et instrument.

God lyd er alfa og omega

For mig er en god lyd alfa og omega, og det gælder altså uanset om jeg spiller på klaveret, lytter til musik i min bil eller på anden måde vederkvæger mig selv med musisk adspredelse.

De helt rigtige højtalere er jo vigtige, når der produceres musisk lyd fra enten stereoanlæg eller instrumenter, der er elektriske. Og gode højtalere? Jamen du kan se, hvad jeg mener her: https://www.danguitar.dk/lydudstyr/hojtalere

Alt er jo på den ene eller anden vis computerbaseret i dag, og af en grund, jeg ikke helt forstår, er det ofte netop sådan noget med lydkort, hvor computerproducenterne går på kompromis. Men der er da heldigvis gode muligheder for at kompensere for deres manglende fokus på den del af hardwaren.

For eksempel kan man i dag nemt benytte et USB lydkort – og dermed er der jo åbnet for et hav af nye muligheder.