Vinter er dyr med børn

Min datter på 5 år trængte til nye varme støvler, så vi kiggede efter et sted, hvor man kunne købe børnesko. Vi fandt en forretning, som solgte børnesko, børnetøj og babytøj. Det var en  lækker forretning, og pigen blev  straks optaget af  diverse udstillinger af børnetøj og børnesko. Hun er allerede begyndt  at interessere sig for sit  udseende,  hvilket outfit hun har på i børnehaven og til de utallige lørdagsfødselsdage, hun deltager i. Det er selvfølgelig denne her, jeg taler om.

Jeg havde besluttet, at hun til den  kommende vinter skulle have et par fornuftige børnesko, og jeg havde også planlagt at købe et sæt babytøj til min svigerinde, som netop havde født.

Inde i forretningen kunne jeg med det samme observere, at min datter  var mere interesseret i  det flot udstillede børnetøj end i hylderne med børnesko længere fremme i forretningen.

Hun fik lov til at kigge på børnetøj, mens jeg gik hen for at finde  babytøj til svigerinden, men inden jeg gik i babyafdelingen, bad jeg datteren om også at gå hen til hylderne med børnesko for at kigge lidt på dem og eventuelt udvælge et par, hun syntes om.

Jeg fik valgt et sæt  babytøj og gik derefter hen til den 5-årige, som befandt sig henne ved hylderne med børnesko. Her stod hun med et par sølvsandaler i hånden, og hun næsten savlede over dem, men jeg oplyste hende om, at det var børnesko til vinterbrug, vi var kommet for at købe. Så kiggede hun op på mig og sagde “jeg bliver bare inde hele vinteren”.

Tiul gengæld er hun ikke spor indstillet på at blive inde, når det regner, så jeg må nok hellere finde en god regnjakke til børn også, når jeg nu er i gang!