Der er mange gode danske dyreparker

Hvis du vil have familien med på en udflugt en weekend, hvor det er godt vejr, kan det være en god ide at tage dem med til en af de mange danske dyreparker, der findes rundt om i landet. Dyreparkerne har typisk en række forskellige dyr. Det kan både være husdyr som får, heste, kaniner og geder. Det kan også være mere eksotiske dyr som lamaer og skildpadder. Derudover har mange dyreparker også en masse forskellige fugle. Det kan for eksempel være papegøjer.

En dyrepark er altså ikke som sådan en zoologisk have. De har ikke alle de store dyr som elefanter, flodheste og løver. Til gengæld er prisen dog også væsentligt lavere i en dyrepark end i en zoologisk have. Det er blandt andet noget af det, der er med til at gøre den så tiltrækkende for specielt børnefamilier.

God mulighed for picnic i dyreparker

Udover at prisen ofte er lavere i dyreparker, er der også ofte mere plads i dem. Dyreparkerne ligger som regel ude på landet, mens zoologiske haver ligger inde i byen. Det giver dyreparkerne mulighed for at lave nogle store græsarealer, hvor der er mulighed for at tage et tæppe og en picnickurv med. I slipper derfor for at skulle bruge en masse ⓘ penge på noget alt for dyrt fastfood, når I tager i en dyrepark. De fleste parker giver dog mulighed for at købe noget mad, noget at drikke og en is.

Mange dyreparker har også fokus på at inddrage børnene i langt højere grad, end zoologiske haver har. I dyreparkerne er der mange flere dyr, som børnene må røre ved. Det er en god mulighed for dem for at få en oplevelse med dyr og lære dem at kende og at respektere dem. Det gælder både dyr som heste og kaniner og dyr som skildpadder og lamaer.