Hårfjerning?

Hår på uønskede steder kan være irriterende – og det gælder for både mænd og kvinder. De fleste kvinder barberer sikkert deres ben, under armene og måske også bikiniområdet, hvis ikke de får det fjernet på en anden måde, og mænd barberer sig ofte også under armene, på brystet, arme ben etc. Det er ganske forskelligt, hvor vi barberer os. Ofte er det bedst at få hårfjerning hos en kosmetolog

Nogle kvinder har måske oveni købet problemer med hårvækst i ansigtet og er nødt til at barbere sig i ansigtet, andre har måske lange hår på armene og er nødt til at barbere deres arme eller måske få hårene fjernet med voks. Måske bruger du forskellige metoder på forskellige steder af kroppen. Det gør de fleste af os. Måske overvejer du noget mere permanent eller semi permanent hårfjerning, så du kan spare tid om morgenen. Hvilke forskellige muligheder er der så for hårfjerning?

 

Pincet

Her trækker du hårene ud enkeltvis med en pincet. Det er ikke egnet til større områder, men det kan være godt til de her enkelte hår, der stikker ud. Det er også godt til at rette øjenbryn til med. Det varer typisk 3-8 uger, før håret kommer ud igen. Der er nogen, der siger, at bliver du ved med at trækkene de samme hår ud med pincet igen og igen, kan det ødelægge hårsækken, så hårene ikke kommer igen. Det er da værd at forsøge. Husk at rense din pincet før og efter brug, så du minimerer risikoen for infektioner. Bagsiden af at bruge en pincet til hårfjerning kan være, at håret knækker og bliver til et indgroet hår.

 

Barbering med shaver

Når du bruger en shaver eller en elektrisk barbermaskine, klipper du håret langs med huden. Der er en myte, der siger, at når du barberer dig på denne måde, gror hårene tilbage og er mere tykke. Det passer ikke. Det føles bare sådan, fordi håret er skåret over, og så virker det skarpere og tykkere. Husk at skifte bladene ofte, og hold din shaver ren. Døve blade øger risikoen for, at du skærer dig.

 

Hårfjerning med voks

Hårfjerning med voks, sugaring, sukkerpasta – der findes flere forskellige slags voks – er en semi permanent hårfjerning. Vi koncentrerer os her om hårfjerning med sugaring. Du kan bruge vokshårfjerning på hele kroppen, og du kan også bruge det i ansigtet.

 

Når du bruger sugaring, rykkes håret ud med hårets groretning. Med almindelig voks er det modsat. Det gør, at det er mere smertefrit end ved almindelig voks, og indgroede hår er mindre forekommende. Inden en behandling skal du undgå at bruge olie eller fugtgivende cremer 2 dage før, da det kan minimere effekten af en behandling. Eneste ulempe ved denne behandling er, at du skal lade hårene gro ud inden behandlingen. Det skal du med alle typer voks dog. Til gengæld har du blød hårfri hud i mange uger efter.