Cykeltøj

“Hvad skal det pjat med alt det der fancy cykeltøj til for?”, spurgte min gamle onkel, da vi overhalede en flok cyklister ude i Rold Skov forleden. Jeg grinede lidt i skægget over ham, for der er jo faktisk en lang række endda rigtig gode grunde til, at det kan betale sig at købe godt cykeltøj, hvis man dyrker cykling på et niveau over “til og fra arbejde”. Og det er der jo flere og flere, der gør! Jeg tror, det skyldes en stadig større bevidsthed om kroppen, sundhed og så muligheden for at komme ud i naturen.

Men hvad er egentlig godt cykeltøj?

Der er jo en lang række kriterier, der skal være opfyldte, før man kan betegne cykelbeklædning som “godt”. Blandt mange andre er:

  • Det skal være solidt
  • Det skal være åndbart, så sved transporteres væk fra kroppen
  • Det skal sidde stramt – men må ikke stramme
  • Det må meget gerne være reflekterende af trafiksikkerhedsmæssige årsager

Godt cykeltøj er selvfølgelig ikke det billige skrammel, der produceres med lavest mulige pris for øje. Faktisk er det virkeligt gode tøj til cykling absolut ikke billigt, men som med det meste andet her i verden: Det betaler sig at købe god kvalitet.

Hvordan kan man købe billigt cykeltøj?

En mulighed er selvfølgelig at købe brugt, men det er dog de færreste, der har lyst til det. En anden mulighed, som flere og flere får øjnene op for, er at købe det online – altså i en netbutik. Og her er der et stort udvalg, men du skal selvfølgelig se dig for. Personligt kan vi godt lide det, man får hos Bausager Cycling World – eller BCW i daglig tale: http://www.bcw.dk/

Det er super kvalitet, og der er faktisk ganske mange penge at spare der i forhold til at købe i mange af de forretninger, der er blomstret op de senere år. BCW har faktisk været i branchen siden 1968.

Hvad med dig? Kører du i specielt cykeltøj, når du ræser derudaf?