Speciallægen kan det

Jeg går på aftenskole. Jeg lærer at sy og designe mit eget tøj. Jeg kan godt lide selv at skabe mit tøj, og har altid været dygtig til at sy. Nu er jeg så gået skridtet videre og vil til at lære at designe rigtigt. Jeg fik derfor lov til at følge et specialkursus, de har på designskolen. Det er et kursus, som de studerende, der ikke har fået taget den del af deres uddannelse, kan følge inden de får deres diplom. Jeg drømmer ikke om at få diplom, jeg vil bare lære det. Så jeg går i skole som 47-årig sammen med 22-årige. De fleste er piger, og mange af dem er meget modebevidste og meget kritiske overfor, hvordan andre mennesker ser ud.

Unge piger

Forleden, da jeg ankom lidt, før undervisningen begyndte, mødte jeg så 2 af de her unge piger. De sad og fnisede over nogle billeder på deres mobiltelefoner. De fortalte mig, at de havde været på en udflugt til Istanbul, og at de havde haft en rigtig god oplevelse. Det havde været meget spændende, og inspirerende. De havde mødt mange jævnaldrende og fået en masse nye venner. Men det, som de grinte af, var, at de havde lagt mærke til, at alle pigerne de mødte der, havde den samme lige næse. De havde åbenbart alle sammen gået hos den samme kosmetolog. De viste mig nogle af billederne. Og ja, rigtigt nok. Det så virkeligt ud, som om alle pigerne havde fået lavet deres næser med den samme skabelon. Der var enkelte, som det bare ikke klædte. Men det er åbenbart moderne i Istanbul, at man har en lille, men helt lige næse.

Kosmetisk kirurgi

Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at det er en skam, at piger i så ung en alder får ændret deres ansigt så kraftigt. Ok, jeg kan forstå det, hvis der er tale om en kæmpe ørnenæse, som hun gerne vil have gjort mindre. Men hvis der er en lille asymmetri, gør det så noget? Sommetider kan det jo være dét, der gør et ansigt charmerende.

Gad vide, om de piger alle sammen havde fået næseoperationer. Eller er der andre måde at få næsen ordnet på?

Restylane til næsekorrektion

Da jeg kom hjem igen efter undervisningen, besluttede jeg mig for at undersøge, hvordan man kan få sin næse rettet. Jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke altid er nødt til at få en operation. Man kan i mange tilfælde rette små asymmetrier eller skihop ved næseroden med Restylane. Det er sådan en filler, der sprøjtes ind i huden, som så ligesom kamuflerer asymmetrien. Eller rent ud sagt: fylder skihoppet ud.

Da jeg så, at det ikke altid er nødvendigt, at næsen skal opereres, tænkte jeg, at det i grunden er meget godt, at man kan få den rettet ved brug af fillers. Men er det nu sundt, at man lærer det, når man er en helt ung kvinde, der bare vil følge moden? Jeg er meget i tvivl om det. Måske bliver det in at vise, at ens ansigt er lidt asymmetrisk, hvad gør man så, når man har fået rettet asymmetrierne væk? Jeg ved i hvert fald, at jeg skal have det gjort hos denne speciallægeklinik.