Spændende børnefest

Det var lidt spændende for vores søn, Jakob, da han i lørdags skulle til den første børnefødselsdag, efter at han startede i skolen for en god måneds tid siden. Han var i hvert fald vældig sat op på forhånd og glædede sig til festen, for han og Magnus, der inviterede til fødselsdag, var allerede blevet rigtig gode kammerater i skolen. Hele klassen var inviteret med til fødselsdagen, fortalte Jakob.

Lørdagen oprandt, og min kone og jeg fik lidt medlidenhed med Magnus’ forældre, for det stod ned i stænger, og vejrudsigten havde meldt heldagsregn og en forholdsvis strid blæst, så der var nok ikke mulighed for at sende ungerne ud og lege i haven.

Men det viste sig, at Magnus’ forældre havde forberedt sig grundigt og havde planlagt en grundig omgang underholdning for børn her: https://www.borneparty.dk/ , der kunne gennemføres indendørs i tørvejr. Jakob var i hvert fald helt høj, da han kom hjem fra fødselsdagen, som havde været en stor oplevelse for ham.

Han fortalte, at de havde fået chokolade med masser af forskellige kager, og bagefter blev der båret skåle med slik ind på det lange bord, som Magnus’ forældre havde dækket op i stuen. Da børnene så var færdige med chokolade-bordet, havde Magnus’ mor sagt, at de bare skulle blive siddende ved bordet, for nu skulle der til at ske noget sjovt.

Og så var der kommet en ballon klovn ind i stuen, og han havde brugt en hel time på at underholde børnene med sine kunster. Jakob fortalte, at han pustede en masse forskelligt formede balloner op, og så kunne han lave hunde og andre dyr af dem, så det så helt livagtigt ud.

Efter den omgang underholdning havde klovnen taget sit kostume af, og det viste sig at være Magnus’ storebror, der var blevet klædt ud som klovn og havde underholdt dem med sine evner som ballonkunstner.

Jakob fortalte, at det stadig øsede ned udenfor, så børnene måtte holde sig inde i huset, men det gjorde nu ikke noget, for det var bestemt ikke slut med underholdningen endnu. Magnus er åbenbart ud af en kreativ familie, der godt kan lide gøgl af forskellig art, for på et tidspunkt var børnene blevet bedt om at sætte sig i to rækker på gulvet, for nu skulle de se nogle tryllekunster.

Og det var såmænd Magnus’ far, der nu skulle vise sine evner som tryllekunstner. Og det havde han åbenbart gjort godt, for Jakob fortalte vidt og bredt om al den magi, ungerne var blevet udsat for. Magnus’ far kunne få ting til at forsvinde ud i den blå luft og derefter få dem til at dukke op igen et helt andet sted, end hvor de forsvandt fra.

Det lød ganske imponerende, men et par dage senere hørte jeg af et af de andre børns far, at Magnus’ far faktisk mange gange på amatørbasis har optrådt som tryllekunstner til børn, hvorimod han ikke er så begejstret for at optræde for et mere voksent publikum, som han nok ikke har så nemt ved at føre bag lyset. Se her: https://www.borneparty.dk/sherif-haps/tryllekunstner-for-boern/ – han er bare sjov!