Mange bruger dating til at finde venner

I en tid med flere og flere sociale medier, dating applikationer og muligheder for at mødes, føler flere og flere danskere sig ensomme. Årsagen er at vi som nation er reserverede og har svært ved at få nye venner.

Derfor kan en skilsmisse eller et brud efter et mangeårigt forhold efterlade en ensom. For det er ikke kun sin partner man mister, men også det fællesskab man i sammen har opbygget, og de venner man har fået sig. For det er svært at være venner med par, man tidligere var venner med sammen med sin partner, og så er man efterladt alene. Derfor dater mange for at få venner og få selskab.

Dating for venner bliver mere og mere udbredt

Ensomheden får mange mennesker til at tænke over deres tilværelse og derfor begynder mange at date. De dater ikke, fordi de nødvendigvis ønsker en anden partner, men fordi de ønsker selskab og en ven. Der er ingen skam i at date for at få venner, men det kræver, at man er oprigtig med sine intentioner.

En fejlslagen date kan blive til en ny ven

Når man dater, oplever man ofte at gnisten ikke er tilstede. Gnisten kommer ikke, når man ser sin date og selvom man hygger sig i hinandens selskab, er der ingen tiltrækning imellem jer. For at kærligheden skal fungere, skal der være både en fysisk og en psykisk tiltrækning. Er den der ikke, men samtalen foregår upåklageligt, kan det være, at man i stedet for at fokusere på en livspartner skal fokusere på at få sig en ny ven. For der er ingen skam i at finde en ven mens man dater, for det betyder, at man er samme sted i livet og selvom man ikke finder sammen som par, kan man hjælpe hinanden videre i jagten på kærligheden.

Gode venskaber giver livskvalitet

Mange oplever, at kilden til en god og øget livskvalitet går gennem gode venskaber. Det giver indhold og positiv energi at omgive sig men mennesker, som man har det godt sammen med. Og nøjagtig ligesom dating siderne kan hjælpe mennesker med at finde sammen som par, kan siderne også hjælpe folk med at finde nye bekendtskaber, som med tiden forhåbentlig kan blive til venskaber.

Giv ikke op for tidligt

Uanset om målet med at oprette en profil på en dating side er at finde en livspartner eller om målet er at udvide sin vennekreds, så er det jo ikke altid, at man lige har heldet med sig i første omgang. Og så er det vigtigt at have tålmodighed og ikke sådan give op med det samme. Der skal ofte flere forsøg til, før man finder lige netop den eller dem, som man klinger sammen med. Så tålmodighed og vedholdenhed er et vigtigt aspekt, når man vil finde nye bekendtskaber. Lige nøjagtig, som det er med så mange andre ting her i livet.

Du er ikke alene

Rigtig mange mennesker har efterhånden opdaget, at dating siderne er perfekte steder at finde sig en ny ven. Så du er absolut ikke alene, hvis det er med det formål, at du opretter dig en profil på en af siderne. Det er bare med at komme i gang, så skal et nok lykkes for dig.