beach wedding, happy couple, sunset

Særeje og ægtepagt

Forelskelsen har udviklet sig. Det er ikke længere tant og fjas og god sex. Nej, det er blevet til inderlig kærlighed. Næsten afhængighed af at kunne være sammen med partneren. I har det godt sammen. Og ja, I har taget den store beslutning: I skal giftes. Det bliver en vidunderlig begivenhed i jeres liv. I får lov til at vise omverdenen og jeres familier, at kærligheden kan overkomme alt. Også din svigerfamilies krav om, at I skal have særeje. Din tilkomne har jo en stor formue. Hendes familie ser helst, at den bliver i familien og ikke deles ud på andre familier – fx din.

Advokat til ægtepagter

Du er sådan set ligeglad. Det handler ikke om penge det her. Det handler om jeres liv – sammen. Så du er helt med på at finde en advokat med speciale i særeje og ægtepagt. Har han også erfaring med ægtepagt, så vil det være helt fint. En ægtepagt er jo nødvendig, når I også skal have særeje. En familie advokat er nok det, som du skal have fat i. Der er dog et stort spørgsmål inden i dig: Er familieadvokater som regel ikke sådan nogen advokater, der bliver sat ind, når skilsmissesager bliver rigtigt ubehagelige for parterne?

Jo, skilsmisse advokater er gode til at håndtere den slags svære og ubehagelige sager. Det betyder dog ikke, at de ikke også har erfaring med de sjove og lykkelige sager, der ’kun’ handler om særeje og ægtepagter. Det må vi lige huske på, ikke?

Brylluppet står for døren

Lige nu, hvor brylluppet står for døren, skal du naturligvis ikke tænke på de problemer, der kan opstå i ægteskabet. Men det er fornuftigt lige at forhøre sig hos familieadvokaten, inden du skriver under på papirerne om særeje og indvilger i, at I indgår i ægtepagt uden økonomiske forpligtigelser overfor hinanden.

Lyt til din advokat – og stol på, at han har kigget 30 år frem i jeres liv som ægtefolk. Det har han nemlig gjort. Hans erfaring er jo bygget op over de sidste mange, mange år. Han ved alt om, hvorfor en skilsmisse ikke kan undgås. Han ved alt om, hvordan spørgsmål om forældremyndighed skal håndteres, så ingen af de uenige parter får store sår. Han ved sikkert også, hvorfor I måske skal skilles om nogle år – eller om 30.

En god familieadvokat er guld værd

Familie advokater har en usædvanlig evne til at kunne forudse, hvad der vil ske i jeres samliv. De kan derfor forberede de nødvendige dokumenter. De kan også holde oplysninger tilbage. Fx oplysningerne om, hvorfor din partner var utro. De kan også hjælpe dig med at søge om fuld forældremyndighed, hvis du skønner, at det er nødvendigt at afskære forbindelsen imellem dit barn og dets far.

Så, selv om det lige nu handler om særeje og ægtepagt, så skal du altså have jeres familieadvokat med ind over det hele, når I sådan får ro til det. Du skal nemlig vide, hvad jeres muligheder er, hvis nu det sker, at ægteskabet ikke fungerer tilfredsstillende. Det bør ikke ske, at I skal skilles. Men du – eller I begge to – skal vide, hvor I står.