Isolering er alfa og omega

Hvis du gerne vil have et energirigtigt sommerhus, så er der én ting, som du skal huse – isoleringen er alfa og omega. Der er desværre mange danskere, der nedprioritere isolering, når de ombygger deres sommerhus og det er nærmest det samme som at smide ⓘ penge ud af vinduet.

Når isoleringen er mangelfuld, så kan du sagtens have en fantastisk varmekilde installeret i sommerhuset uden at det hjælper noget. Alt varmen forsvinder nemlig ud alt imens du betaler en varmeregning, der er alt for høj. Mange af os er nemlig rigtig gode til at holde øje med varmeregningen derhjemme, mens sommerhuset ofte bliver overset. Det interessere os simpelthen ikke, fordi vi vurderer, at vi alligevel bruger relativt kort tid i huset, så det alligevel ikke betyder det store.

Hvis du gerne vil tage et rigtigt vigtigt skridt på vejen imod mere energirigtig opvarmning i sommerhuset, så bør din førsteprioritet ikke være at skille dig af med brændeovn og el-radiatorer. Du bør derimod fokusere på at få forbedret isoleringen. Det kan virke som en stor investering – især hvis du primært bruger sommerhuset i sommermånederne, men den forbedrede isolering vil også gavne huset i vinteren og skærme det bedre for sne, frost, vind og vejr.

Når isoleringen kan du altid begynde at undersøge udvalget af varmepumper og andre grønne opvarmningskilder, men isolering bør være første prioritet. Hvis du synes, at det lyder som noget for dig, så kan du vælge at kontakt fagfolk allerede i dag. De fleste kan tilbyde vurderinger af sommerhusets isolering og give et tilbud på mulige forbedringer kvit og frit. Du vil måske blive overraket over prisen, for hvis det er et mindre sommerhus, så behøver det faktisk ikke at koste en formue at gøre dit sommerhus energirigtigt og holde det frostfrit om vinteren uden, at det behøver at koste dig en formue.

Hvis isoleringen er på plads, så kan det være værd at overveje nye vinduer. Ofte er vinduerne i sommerhuset af ældre dato, og der kan være mange penge at spare hvis de udskiftes med energirigtige vinduer. Viden-om-vinduer.dk er en stor ressource hvis du er på jagt efter nye vinduer.