Er tablets billige?

Nu om dage er det jo helt almindeligt, at folk sidder i toget, i bussen eller for eksempel på en cafe og er travlt optaget af at følge med i, hvad der sker ude i verden. De sidder og surfer på internettet med deres mobiltelefon eller i mange tilfælde en solid tablet, som i kraft af den noget større skærm nok er mere egnet til den slags.

Men vi er nok mange, der har bemærket, at det først og fremmest er den unge generation, der gebærder sig på den måde og tilsyneladende slet ikke kan undvære forbindelsen med omverdenen ret længe ad gangen.

Derfor blev jeg en smule overrasket – på den positive måde altså – da jeg i går eftermiddags på en cafe inde i den indre by fik øje på et par ældre mennesker, som jeg er helt overbevist om havde rundet de 80 år. De sad ved nabobordet til mit og var begge travlt optaget af at opdatere deres Facebook profiler, så vidt jeg kunne se. Manden sad med en bærbar, mens kvinden klarede sig med sin smartphone.

På et tidspunkt hørte jeg den ældre herre sige til sin kone, at han var lidt misundelig på hende, fordi hendes syn var så godt, at hun kunne klare sig med sin iPhone. Hvis jeg havde kunnet se lige så godt som du, sagde han, havde jeg jo ikke behøvet slæbe rundt på computeren hele tiden.

Jeg kunne slet ikke lade være med at smile, og jeg glædede mig over de to ældre menneskers ungdommelighed.