Designet på en plæneklipper

Når man diskuterer designet på en plæneklipper, er det værd at ligge mærke til, at der selvfølgelig ikke menes “design” i samme forstand, som når man snakker om tøj-design og lignende. Design handler ikke kun om hvordan et produktet ser ud, det handler også om hvordan det føles at bruge i dagligdagen. Som Steve Jobs (grundlæggeren af teknologi-virksomheden Apple) sagde: “Design is not just what it looks and feels like. Design is how it works“.

En plæneklipper kan være så nok så flot og funklende, at se på, men helt ærligt, er vi så ikke enige om udseendet ikke betyder specielt meget? En plæneklipper skal egentlig bare kunne klippe en græsplæne, men det er selvfølgelig et plus hvis den ser godt ud, mens den gør det.

En plæneklipper skal bare fungere

Når man skal ud og købe en ny plæneklipper er det fordi man har noget græs der er blevet for højt. Grundidéen i et sådant produkt er altså, at den skal kunne klippe det græs ned. I takt med, at udviklingen af sådanne produkter sker i en rygende fart forventer vi hele tiden mere og mere for hver dag der går. For flere år siden var vi slet ikke vant til, at der skulle benzin på vores plæneklipper – Den kørte nemlig udelukkende ved at du skubbede til den. Idag er det standard, at vi skal hælde lidt benzin på vores plæneklipper i ny og næ, for at den kan køre.

Vi ved endnu ikke hvad fremtiden bringer, i forhold til funktioner på vores plæneklippere, men én ting er sikkert – På et tidspunkt vil vi komme til at synes idéen om benzin på en plæneklipper er noget bras. Ligesom vi synes at en plæneklipper vi selv skal skubbe til for, at den skærer græsset over er noget bras, den dag i dag. Hvis du er nysgerrig så læs mere her.