Brug for fysioterapi

Jeg er endelig blevet udskrevet fra hospitalet efter en temmelig alvorlig rygoperation. Jeg havde længe haft ondt i ryggen, og som tingene udviklede sig, endte det faktisk med at jeg ikke kun gå i ret lang tid ad gangen. Det har altid været en del af min livsstil at gå meget. Jeg har brugt det som en modvægt til mit job, hvor jeg sidder foran en computer i meget lang tid hver dag. Men efterhånden, så blev mine rygsmerter så store, at jeg måtte til lægen. Han indlagde mig til operation. Efter adskillige måneders ventetid fik jeg så operationen. Det gik godt. Jeg var ellers meget nervøs for det. Mest det her med at skulle i narkose. Man hører jo så mange forfærdelige historier. Men i mit tilfælde er det gået godt.

Genoptræning

Den sidste uge på hospitalet startede jeg på min genoptræning. Det var en meget sød fysioterapeut, som virkeligt kan sit arbejde. Hun har givet mig nogle øvelser, som jeg kan lave herhjemme. Og jeg er glad for endelig at være hjemme igen. Det har været nogle lange uger der på hospitalet.

Men nu er det bare sådan, at jeg ved med mig selv, at jeg er en lille og meget svag sjæl. Jeg har ikke, selvdisciplinen til at udføre øvelserne herhjemme alene. Eller ikke alene, men uden vejledning. Min mand har for travlt til at kunne overvåge, når jeg laver øvelserne. Og han har faktisk heller ikke lyst. Han siger, at mit helbred er mit ansvar. Det har han da også ret i.

En god fysioterapeut i København?

Så jeg har taget den beslutning, at jeg skal finde en god fysioterapeut, som kan hjælpe mig. Det behøver ikke at være hver eneste dag. Men 2 eller 3 gange om ugen her i begyndelsen, vil være passende.
Nu kender jeg bare ikke nogen fysioterapeuter, så jeg må lede efter én, som jeg vil kunne stole på. Og hvad gør man så? Ja, jeg googlede det. ”Fysioterapi København og Valby”. Hold da op. Der er mange. Hvem skal jeg vælge? Er den ene bedre end den anden? Er der forskel på fysioterapi og fysioterapi? Jeg kan se, at jeg er nødt til at undersøge tingene nærmere. Det er ikke som i gamle dage, hvor man tog sin tykke telefonbog frem og slog op under fysioterapeut.

Efter adskillige timers læsning om forskellige fysioterapeuter har jeg besluttet, at den terapeut, jeg skal til, skal have en lidt bredere tilgang til min genoptræning. På hospitalet fik jeg jo aldrig en forklaring, jeg kunne forstå på, hvad det var, de havde opereret i min ryg. Så jeg vil ikke til en terapeut, der bare siger til mig, at jeg bare skal stole på ham eller hende. Nej. Jeg bryder mig ikke om den der autoritære holdning, nogle behandlere har. En behandler skal forklare mig, hvordan og hvorfor jeg skal gøre den eller den øvelse. Og så skal han også kunne give mig gode råd til, hvordan jeg eventuelt kommer videre. Det kan jo tænkes, at lægerne ikke har fået fjernet hele problemet – eller alle problemerne – i min krop.