Billig sovesofa

Billige sovesofaer

Der er gået rigtigt meget tid med at kigge på sovesofaer til mit lille sommerhus. Til at begynde med så troede jeg, at jeg havde fundet den rigtige. Sådan en, der er rimeligt neutral uden krummelurer og den slags. Et flot betræk, som er nemt at fjerne, inden man folder den ud til en seng. Det er en sofa med to siddepladser, og når man folder den ud, så har man en seng, der er 140 cm bred. Det er da fint til at kunne have en gæst liggende. Måske 2 gæster, hvis de er gode venner.
Men da jeg nærlæste beskrivelsen af sovesofaen, så jeg, at sengens længde kun er lidt mere end 180 cm. Det går ikke til et voksent menneske. Synes jeg. Af en eller anden grund, så er der en psykisk minimumslængde på 200 cm, som skal tilfredsstilles. 180 cm lang seng er sikkert fin til et barn også et stort barn, men til en voksen mand på 185 cm? Det går ikke.

Passer sofaen?

Jeg kiggede tættere på sovesofaen. Passer den til huset? Er den ikke lidt klodset i virkeligheden? Huset er jo sådan et gammelt stenhus. Skal det fyldes med store, klodsede møbler? Jeg har tænkt, så det bragede. Min konklusion er, at, nej, det skal det ikke. Det skal være lette, lækre møbler, som nærmest svæver i huset. Jeg har med andre ord afvist den sovesofa, jeg først havde kig på!

På jagt efter billige sofaer

Så jeg måtte fortsætte med at lede efter billige sovesofaer. Find først nogle, du synes om på nettet. Så kan du bruge tid på at se dem i virkeligheden, når du har bestemt dig.

Jeg fandt et par stykker. Der var bl.a. én, som var let i designet. 2 siddepladser, og når man folder den ud til sengen, så var den også 140 cm bred, men den var sørme 200 cm lang. Lige, hvad der passer til mine kriterier. Jeg læser videre om den. Jeg forstår ikke alt, hvad de skriver, om det der bliver til madrassen. Noget får mig til at tænke, at det er en dårlig madras. Jeg må vist hen, og se den sovesofa på nært hold. Eventuelt prøve at folde den ud og ligge på den. Mine gæster skal da sove godt. Hvis man kan mærke stativet eller lamellerne, så er madrassen ikke god nok. Jeg kigger på billederne af sofaen og læser specifikationerne igen. Farven er jeg ikke vild med. Mon man kan skifte den der grønne farve ud med en lidt mere neutral grå? Så vil den passe fint til huset. Den er let, funktionel, og hvis materialerne er ok, så tror jeg, at jeg køber den. Den koster nogenlunde det samme som den første, jeg havde kig på. Den er en lille smule billigere.

Sofa i god kvalitet

Så det må være en sofa i nogenlunde samme kvalitet. Det eneste, som jeg kan se, og som generer mig lidt, er, at den ikke har et rum, hvor man kan opbevare sengetøj og dyne. Det havde den første faktisk. Jeg kaster et blik på den første sovesofa, jeg havde valgt. Det bliver ikke nemt at vælge imellem dem.